Καπάκια Λεκάνης – Τι να επιλέξω

Καπάκια Λεκάνης

Στο πλαίσιο της ανακαίνισης του μπάνιου, σκοπεύεις να αλλάξεις το καπάκι της λεκάνης της τουαλέτας σου, επειδή έχει φθαρεί ή επειδή θέλεις να δώσεις νέα εμφάνιση στο μπάνιο σου; Στην αγορά υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε καπάκια λεκάνης. Ωστόσο η επιλογή πρέπει να γίνει με προσεκτικά κριτήρια και όχι με αποκλειστικό γνώμονα την εμφάνιση. Πριν επιλέξεις ένα κάπακι λεκάνης, πρέπει να ξεκινήσεις μετρώντας πολύ καλά τις διαστάσεις και το σχήμα της λεκάνης της τουαλέτας (στρογγυλό, οβάλ ή τετράγωνο). Η εταιρεία Χαριζόπουλος με μεγάλη πορεία στον χώρο των ειδών υγιεινής και των ειδών μπάνιου θα συνοψίσει τους διαφορετικούς τύπους καλυμμάτων λεκάνης, τα οποία διαφοροποιούνται ανάλογα με το χρώμα, το υλικό κατασκευής, τον τρόπο κλεισίματος και άλλα χαρακτηριστικά.

Υλικό κατασκευής καλυμμάτων λεκάνης

Ένα βασικό χαρακτηριστικό που διακρίνει τα διάφορα καπάκια λεκάνης αποτελεί το υλικό κατασκευής τους. Τα πιο συνηθισμένα καπάκια λεκάνης είναι τα πλαστικά και τα συνθετικά. Τα πλαστικά διακρίνονται σε δύο «απλά» τα οποία είναι και πιο οικονομικά και τα «βαρέως τύπου» που είναι πιο ποιοτικά και έχουν μεγαλύτερη αντοχή και διάρκεια στον χρόνο.

Το ακρυλικό, ο πολυεστέρας, ο βακελίτης και η ρητίνη αποτελούν άλλα υλικά κατασκευής των καλυμμάτων λεκάνης. Τα καπάκια λεκάνης που είναι κατασκευασμένα από τα παραπάνω υλικά έχουν το πλεονέκτημα να καθαρίζονται εύκολα και να είναι ανθεκτικά σε λεκέδες και γρατζουνιές.

Μεγάλη ποικιλία δημιουργούν και οι διαφορετικοί χρωματισμοί που μπορεί να βρει κάποιος στα καπάκια λεκάνης. Τα διάφορα θέματα και σχέδια μπορούν να προσδώσουν χρώμα και ζωντάνια στο μπάνιο, ενώ πάντα υπάρχει και η κλασσική επιλογή του λευκού χρώματος.

Η επιλογή του συνθετικού ή του φυσικού ξύλου προτείνεται εφόσον το μπάνιο σου έχει μία πιο κλασική εμφάνιση. Τα ξύλινα καπάκια λεκάνης προσδίδουν κομψότητα και πολυτέλεια στο μπάνιο, αλλά είναι πιο ευαίσθητα στις φθορές και απαιτούν προσοχή κατά τον καθαρισμό τους.

Soft close καπάκια λεκάνης

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που μπορείς να λάβεις υπόψη σου πριν επιλέξεις καπάκι λεκάνης, είναι ο τρόπος κλεισίματος αυτού. Εκτός από τα κλασικά, στην αγορά μπορείς να βρεις και τα επονομαζόμενα «soft close» καπάκια λεκάνης, τα οποία έχουν μηχανισμό για ελεγχόμενο-επιβραδυνόμενο κλείσιμο και αρκεί μία απαλή κίνηση του χεριού για να κλείσει το καπάκι πάνω στη λεκάνη, χωρίς τον γνωστό σε όλους μας ενοχλητικό ήχο, το οποίο εμπεριέχει και τον κίνδυνο καταστροφής του καλύμματος λεκάνης.

Slim καπάκια λεκάνης

Τα τελευταία χρόνια στην αγορά τα καπάκια λεκάνης διαφοροποιούνται και ανάλογα με το πάχος τους. Αν η αισθητική του μπάνιου σου είναι μοντέρνα και μίνιμαλ, τότε ιδανική επιλογή αποτελούν τα slim (“λεπτά) καπάκια λεκάνης που θα τα βρείς σε πολλές διαστάσεις και σχήματα. Είναι ιδιαίτερα κομψά και θα προσθέσουν φινέτσα και στυλ στο μπάνιο σου.

Στηρίγματα

Τα καπάκια λεκάνης δεν διαφοροποιούνται μόνο ως προς το χρώμα, το υλικό κατασκευής και τον τρόπο κλεισίματός τους. Ένα άλλο σημείο που πρέπει να προσέξεις όταν πρόκειται να επιλέξεις καπάκι για τη λεκάνη σου είναι τα στηρίγματά του. Εκτός από τα σταθερά υπάρχουν και τα ρυθμιζόμενα, τα οποία προσαρμόζονται ευκολότερα στις διαστάσεις της εκάστοτε λεκάνης. Επίσης το υλικό κατασκευής των στηριγμάτων λεκάνης, αν είναι δηλαδή πλαστικό ή μέταλλο παίζει και αυτό σημαντικό ρόλο.

Τα πλαστικά στηρίγματα, που συνήθως έχουν τα οικονομικότερα απλά πλαστικά καπάκια λεκάνης, είναι αρκετά ευαίσθητα και σπάζουν εύκολα. Τα μεταλλικά στηρίγματα έχουν μεγαλύτερη αντοχή και, εκτός από τα κλασικά σταθερά, υπάρχουν και τα «ταχείας απελευθέρωσης», που επιτρέπουν την εύκολη αφαίρεση του καλύμματος της λεκάνης για ακόμη καλύτερο καθάρισμα.

Οι επιλογές για τα καπάκια λεκάνης είναι πάρα πολλές στην αγορά καλύπτοντας και τα πιο απαιτητικά γούστα. Αυτό που η εταιρεία Χαριζόπουλος σου συνιστά είναι να επιλέξεις όχι με βάση μόνο το σχέδιο αλλά και με βάση την ποιότητα και το υλικό κατασκευής. Στο κεντρικό μας κατάστημα στο Χαλάνδρι, στην Εθνικής Αντιστάσεως 19 θα βρεις μεγάλη ποικιλία σε καπάκια λεκάνης σε διάφορα σχέδια και χρώματα για να πραγματοποιήσεις την πιο αποτελεσματική ανακαίνιση μπάνιου. Σε εμάς θα βρεις ακόμα ό,τι αναζητάς για τα υδραυλικά του σπιτιού σου, καθώς και μεγάλη ποικιλία σε είδη θέρμανσης και είδη μπάνιου. Είμαστε καθημερινά ανοιχτά μέχρι τις 20:00 και το Σάββατο μέχρι τις 15:00 με δυνατότητα Parking έξω από το κατάστημα.

Λάβε οδηγίες προς το κατάστημα