Τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα

Τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα

Η τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα αποτελεί μια από τις πιο συνηθισμένες εργασίες της εταιρείας Χαριζόπουλος στο Χαλάνδρι και στα Βόρεια Προάστια αυτή την περίοδο. Όντας σε μια χώρα που έχει ήλιο σχεδόν όλο το έτος, η αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα θεωρείται μια από τις έξυπνες κινήσεις που μπορεί να κάνει ένα νοικοκυριό. Στο σημερινό μας άρθρο θα σας παρουσιάσουμε ποια τεχνικά χαρακτηριστικά πρέπει να προσέξει κάποιος κατά την επιλογή του ηλιακού θερμοσίφωνα.

Κατάρχας ο ηλιακός θερμοσίφωνας αποτελεί μια συσκευή που εκμεταλλευόμενη την ηλιακή ενέργεια προσφέρει ζεστό νερό χρήσης για μια κατοικία ή οποιαδήποτε χώρο εργασίας. Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι πολύ φιλικός προς το περιβάλλον και ενδείκνυται σε περιοχές με έντονη ηλιοφάνεια, όπως είναι η Ελλάδα.

Τα οφέλη που παρουσιάζει ένας ηλιακός θερμοσίφωνας είναι πολλαπλά. Παρακάτω σας καταγράφουμε τα κύρια πλεονεκτήματα, τα οποία καθιστούν την τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα ιδιαίτερα συμφέρουσα για τα νοικοκυριά:

  • Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες θεωρούνται πολύ φιλικοί προς το περιβάλλον, καθώς δεν εκπέμπουν επικίνδυνες ουσίες στην ατμόσφαιρα.
  • Με την τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα μπορείς να εξοικονομήσεις πολλά χρήματα κάθε μήνα, διότι δεν θα απαιτείται να χρησιμοποιείς το ρεύμα για τη θέρμανση του νερού.
  • Η αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα θεωρείται μια επένδυση, η οποία δεν είναι οικονομικά απαγορευτική για ένα νοικοκυριό. Μάλιστα αν λάβει κανείς υπόψιν ότι η απόσβεση της συγκεκριμένης επένδυσης μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα σε 3 έτη από την αγορά του ηλιακού θερμοσίφωνα δημιουργεί ένα επίπλεον κίνητρο ώστε να προβείς στη συγκεκριμένη απόφαση.

Η εταιρεία Χαριζόπουλος αποτελούμενη από απόφοιτους του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με εξειδίκευση στον τομέα της ενέργειας και με την εμπειρία πολλών ετών στην τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα και ύστερα από πολλές εγκαταστάσεις ηλιακών θερμοσιφώνων στο Χαλάνδρι και στα Βόρεια Προάστια σας παρουσιάζουμε τα κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά που είναι σημαντικά σε έναν ηλιακό θερμοσίφωνα:

  • Στους ηλιακού θερμοσίφωνες που είναι κλειστού κυκλώματος φυσικής κυκλοφορίας, το ειδικό θερμικό υγρό που χρησιμοποιείται ενισχύει την απόδοση του ηλιακού θερμοσίφωνα, την προστατεύει από την παγωνιά και δεν επιτρέπει την επικάθιση αλάτων στους σωλήνες του συλλέκτη.
  • Η εξωτερική επενδυση του ηλιακού θερμοσίφωνα πρέπει να είναι από ανοδιωμένο αλουμίνιο. Έτσι είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στις υπεριώδεις ακτίνες, σε υγρά κλίματα και σε παραθαλάσσιες περιοχές.
  • Μια ισχυρή μόνωση πολυουρεθάνης σημαντικού πάχους εξασφαλίζει περισσότερο ζεστό νερό για το χειμώνα. Έτσι ακόμα και σε περιπτώσεις παγωνιάς το χειμώνα εξασφαλίζεται ζεστό νερό στον καταναλωτή.
  • Η μεταλλική κατασκευή της δεξαμενής του ηλιακού θερμοσίφωνα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να εξασφαλίζεται η αντοχή του δοχείου σε υψηλές πιέσεις δικτύων.
  • Οι περισσότεροι συλλέκτες λόγω ελλιπούς σχεδιασμού δεν διαθέτουν οπές εξαερισμού με αποτέλεσμα να δημιουργούνται το χειμώνα φαινόμενα υδρατμών στο εσωτερικό τους λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να να δημιουργείται διάβρωση στον απορροφητή του συλλέκτη. Οι οπές εξαερισμού πρέπει να καλύπτονται με τρόπο απόλυτα στεγανό έτσι ώστε να μην επιτρέπεται η είσοδος των νερών της βροχής, με αποτέλεσμα να αποφεύγεται η εσωτερική διάβρωση του συλλέκτη.
  • Η ύπαρξη απορροφητή με επιλεκτική επίστρωση τιτανίου εξασφαλίζει σταθερά υψηλή απόδοση για πάρα πολλά χρόνια. Επίσης αξιοποείται τόσο η άμεση όσο και η έμμεση ακτινοβολία.
  • Το άθραυστο τζάμι ασφαλείας στους ηλιακούς θερμοσίφωνες εξασφαλίζει αντοχή στο χαλάζι και σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν σημαντικά χαρακτηριστικά, τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψιν κατά την τοποθέτηση του ηλιακού θερμοσίφωνα. Στο κεντρικό μας κατάστημα στο Χαλάνδρι, στα Βόρεια Προάστια θα βρεις σε προσφορά τον ηλιακό θερμοσίφωνα SONNE Glass διπλής ενέργειας 160 L με επιλεκτικό συλλέκτη 2.4 τ.μ. στην μοναδική τιμή των 590 € (συμπ. Φ.Π.Α.) όπως και ό,τι χρειάζεται κάποιος από εξαρτήματα και μονώσεις για την σύνδεση του ηλιακού θερμοσίφωνα στο χώρο του.

Oι εξειδικευμένοι επαγγελματίες μας μπορούν να αναλάβουν για σένα την τοποθέτηση και την εγκατάσταση του ηλιακού θερμοσίφωνα. Οι τεχνικοί μας διαθέτουν πολυετή εμπειρία στην εγκατάσταση και σύνδεση ηλιακού θερμοσίφωνα και είναι έτοιμοι σε καθημερινή βάση, να αναλάβουν την εργασία που χρειάζεσαι, στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς.

Σε εμάς θα βρεις ακόμα μεγάλη ποικιλία σε υδραυλικά είδηυδραυλικά υλικάείδη θέρμανσηςείδη υγιεινήςεργαλεία, εξαρτήματα μπάνιου, μπαταρίες μπάνιου και είδη κήπου. Βρισκόμαστε δίπλα στον πελάτη για κάθε υδραυλική βλάβη που θα αντιμετωπίσει με γνώμονα τις δικές σου ανάγκες.

Λάβε οδηγίες προς το κατάστημα