Αλλαγή φλοτέρ στο καζανάκι – Τι να κάνεις

Καζανάκι

Ένα από τα βασικότερα μέρη σε ένα καζανάκι είναι το φλοτέρ που ονομάζεται και μηχανισμός πλήρωσης. Ποια είναι η κύρια λειτουργία του φλοτέρ; Ελέγχει το πόσο γεμίζει με νερό το καζανάκι. Το φλοτέρ είναι αυτό που σταματάει την παροχή νερού όταν εκείνη φτάνει στο επιθυμητό επίπεδο. H τακτική χρήση σε συνδυασμό με το πέρασμα των ετών φθείρουν το φλοτέρ με αποτέλεσμα να απαιτείται αλλαγή του φλοτέρ στο καζανάκι σου.

Πότε θα καταλάβουμε ότι χρειάζεται αλλαγή το φλοτέρ στο καζανάκι σου; Mια βασική ένδειξη είναι όταν τρέχει το καζανάκι σου. Τυχόν διαρροή από το καζανάκι σου συνεπάγεται ένα μόνιμο εκνευριστικό θόρυβο, καθώς και χαμένο νερό και χρήματα. Για το λόγο αυτό απαιτείται άμεσα αλλαγή φλοτέρ στο καζανάκι σου. Πώς όμως θα αλλάξεις το φλοτέρ στο καζανάκι σου; H εταιρεία Χαριζόπουλος με πολλά έτη εμπειρίας στις υδραυλικές βλάβες Χαλάνδρι συγκέντρωσε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να αλλάξεις το φλοτέρ στο καζανάκι σου.

Απλά βήματα για να κάνεις μόνος σου αλλαγή φλοτέρ στο καζανάκι σου!

Βήμα 1

To πρώτο βήμα για την αλλαγή φλοτέρ στο καζανάκι είναι να κλείσεις το γωνιακό διακόπτη παροχής νερού και να αδειάσεις όλο το νερό που υπάρχει μέσα σε αυτό. Ύστερα με τη χρήση ενός κάβουρα ή ενός γαλλικού κλειδιού, ξεβίδωσε το σπιράλ σωλήνα από το στόμιο του μηχανισμού πλήρωσης που βρίσκεται είτε κάτω ή στο πλάι της λεκάνης.

Βήμα 2

Εδώ θα παρατηρήσεις ότι υπάρχει ένας σφιγκτήρας στην κάτω επιφάνεια του δοχείου, ο οποίος είναι συνδεδεμένος με το φλοτέρ. Με μία πένσα ξεβίδωσέ τον ώστε να μπορέσεις να αφαιρέσεις τον μηχανισμό του φλοτέρ από το εσωτερικό στο καζανάκι. Πλέον είσαι έτοιμος να αφαιρέσεις το χαλασμένο φλοτέρ και να το αντικαταστήσεις με ένα νέο.

Βήμα 3

Πολύ σημαντικό στην αλλαγή του φλοτέρ στο καζανάκι είναι το νέο φλοτέρ να είναι ακριβώς το ίδιο με το παλιό φλοτέρ για καζανάκι. Εφόσον το εξασφαλίσεις αυτό, τοποθέτησε το νέο φλοτέρ μέσα στο καζανάκι στο σημείο που ενώνεται η παροχή με το φλοτέρ. Ύστερα σφίξε το παξιμάδι σύνδεσης με έναν κάβουρα και βίδωσε το σπιράλ σύνδεσης με το φλοτέρ όπως ήταν και πριν.

Βήμα 4

Πολύ σημαντικό βήμα στην αλλαγή φλοτέρ στο καζανάκι είναι να καθαρίσεις το σύστημα από τις βρωμιές ή τη σκουριά που μπορεί να υπάρχει. Πρέπει να αφαιρέσεις την πάνω βαλβίδα από το καινούργιο φλοτέρ και άνοιξε την παροχή νερού για να καθαρίσει το σύστημα. Εδώ συνίσταται να κρατάς ένα ποτήρι πάνω από την ανοιγμένη βαλβίδα. Αυτό θα σταματήσει το βρώμικο νερό από το να βγει έξω λόγω της πίεσης.

Βήμα 6:

Μετά τον καθαρισμό, κλείσε ξανά την παροχή νερού και στερέωσε το πάνω μέρος του φλοτέρ που είχε αφαιρεθεί για τον καθαρισμό. Τοποθέτησέ το πίσω γυρίζοντάς το κατά ένα τέταρτο δεξιόστροφα χρησιμοποιώντας τα παραθυράκια του πάνω μέρους. Βεβαιώσου ότι έχει τοποθετηθεί καλά.

Βήμα 7

Τελευταίο βήμα στην αλλαγή του φλοτέρ αποτελεί η επιθυμητή ρύθμιση της στάθμης του νερού. Μετακίνησε το συνδετήρα ρύθμισης του φλοτέρ στο καζανάκι πάνω-κάτω με την ιδανική στάθμη του νερού είναι στα μισά της δεξαμενής.

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε να αλλάξεις μόνος του το φλοτέρ στο καζανάκι. Αν δεν μπορείς να κάνεις μόνος σου την αλλαγή φλοτέρ στο καζανάκι τότε εμείς είμαστε εδώ για σένα. Η εταιρεία Χαριζόπουλος έχει έδρα το Χαλάνδρι και εξυπηρετεί υδραυλικές ζημιές σε όλα τα Βόρεια Προάστια. Οι εξειδικευμένοι υδραυλικοί μας θα προβούν άμεσα και οικονομικά στην αλλαγή φλοτέρ στο καζανάκι σου, όπως και στην αντιμετώπισης οποιαδήποτε υδραυλικής βλάβης αντιμετωπίζεις. Αν επιθυμείς την ανακαίνιση του μπάνιου σου, τότε εμείς είμαστε εδώ για σένα. Στο κεντρικό μας κατάστημα στο Χαλάνδρι θα βρεις φλοτέρ και ανταλλακτικά για καζανάκια από επώνυμους οίκους, υδραυλική είδη, υδραυλικά υλικά, υδραυλικά εξαρτήματα, και εξαρτήματα μπάνιου, καθώς και είδη υγιεινής. Ό,τι κι αν ψάχνεις για το σπίτι σου θα το βρεις στο κατάστημά μας. Η πιο μεγάλη ποικιλία στο χώρο στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς.

Λάβε οδηγίες προς το κατάστημα