Μάθε γιατί τρέχει το καζανάκι σου

Καζανάκι που τρέχει

Και σε ποιον δεν έχει τύχει να φωνάξει υδραυλικό στο σπίτι γιατί το καζανάκι του μπάνιου του τρέχει; H εταιρεία Χαριζόπουλος με χρόνια εμπειρίας στα υδραυλικά με το παρόν άρθρο θα προσπαθήσει να σου εξηγήσει ποιες είναι οι αιτίες που τρέχει το καζανάκι σου.

Καταρχάς όταν λέμε τρέχει το καζανάκι εννοούμε ότι υπάρχει αδιάκοπη ροή νερού μέσα στη λεκάνη.

Ποιοι είναι οι πιο συνήθεις λόγοι για κάτι τέτοιο;

  • H λαστιχένια φούσκα ή
  • Το φλοτέρ

Πριν αναλύσουμε πως η λαστιχένια φούσκα ή το φλοτέρ μπορεί να οφείλονται στο γεγονός ότι τρέχει το καζανάκι σου, θεωρούμε σκόπιμο εδώ να σου εξηγήσουμε με απλά πως λειτουργεί ένα καζανάκι. Το καζανάκι είναι ένας μηχανισμός που αποτελείται από διάφορα μέρη. Τα κυριότερα από αυτά είναι τα ακόλουθα:

  • Καπάκι
  • Μπάλα πλεούμενη
  • Βαλβίδα εισαγωγής νερού
  • Βαλβίδα απελευθέρωσης νερού
  • Σωλήνας υπερχείλισης
  • Αλυσίδα

Πως συνδέονται όλα αυτά μεταξύ τους όμως;

Ανοίγοντας το καπάκι από το καζανάκι σου, υπάρχει συνήθως νερό. Αυτό το νερό απελευθερώνεται στη λεκάνη σου όταν πατάς το καζανάκι. Τότε τι συμβαίνει; Η βαλβίδα απελευθέρωσης του νερού επιτρέπει στο νερό να περάσει προς τη λεκάνη. Εσύ όταν πατάς το καζανάκι, ουσιαστικά τραβάς τη βαλβίδα αυτή μέσω μια αλυσίδας για να επιτρέψεις να τρέξει το νερό προς τη λεκάνη. Η βαλβίδα απελευθέρωσης ουσιαστικά αποτελεί το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο καζανάκι και στη λεκάνη. Πρόκειται για μια λαστιχένια φούσκα, η οποία βρίσκεται στο κάτω μέρος από το καζανάκι και αυτή είναι υπεύθυνη για να κλείνει το στόμιο από το οποίο περνάει το νερό για τη λεκάνη. Η πλεούμενη μπάλα είναι το φλοτέρ που συνδέεται με το μηχανισμό εισαγωγής του νερού. Όταν το καζανάκι είναι γεμάτο με νερό βρίσκεται σε τέτοιο ύψος ώστε να κρατάει κλειστή τη βαλβίδα εισαγωγής νερού. Όταν εσύ τραβάς το καζανάκι το νερό απελευθερώνεται με πίεση μέσω ενός σωλήνα, ενώ παράλληλα εισέρχεται νερό μέσω της βαλβίδας εισαγωγής στο καζανάκι, μιας και το φλοτέρ το επιτρέπει πλέον.

Αν λοιπόν η λαστιχένια φούσκα έχει φθαρεί, ή έχει μαζέψει πολλά άλατα, τότε δε φράζει καλά το στόμιο και απελευθερώνεται νερό προς τη λεκάνη.

Από την άλλη πλευρά με τη φθορά του χρόνου και από τη τακτική του χρήση, είναι πιθανό το φλοτέρ, δηλαδή ο μηχανισμός που φράζει το νερό για να μην εισέλθει νερό στο καζανάκι να μη λειτουργεί σωστά. Αυτό σημαίνει ότι το καζανάκι γεμίζει συνεχώς με νερό, με αποτέλεσμα το νερό να περνάει στο σωλήνα υπερχείλισης και να τρέχει διαρκώς το καζανάκι.

Τα παραπάνω αποτελούν 2 από τις συνηθέστερες αιτίες που ευθύνονται και τρέχει το καζανάκι στο μπάνιο. Επειδή ο θόρυβος που ακούγεται είναι ενοχλητικός θα σου προτείναμε να επισκεφτείς το κεντρικό μας κατάστημα στο Χαλάνδρι και οι έμπειροι υδραυλικοί μας θα ενεργήσουν άμεσα ώστε ο θόρυβος από το καζανάκι σου να αποτελεί μια για πάντα παρελθόν. Η εταιρεία Χαριζόπουλος δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στον τομέα των υδραυλικών, ενώ στο κατάστημά μας στο Χαλάνδρι μπορείς να βρεις μεγάλη ποικιλία σε υδραυλικά είδη και υδραυλικά εξαρτήματα. Επίλεξε λοιπόν να απευθυνθείς σε εμάς, ώστε να σταματήσει η σπατάλη νερού που οφείλεται στο χαλασμένο καζανάκι σου, καθώς και αυτός ο διαρκής θόρυβος από το τρεχούμενο νερό στη λεκάνη σου.

Λάβε οδηγίες προς το κατάστημα