Πώς να επισκευάσω το καζανάκι της τουαλέτας;

Καζανάκι

Μία από τις πιο συνήθεις υδραυλικές βλάβες που ένα νοικοκυριό μπορεί να αντιμετωπίσει είναι το καζανάκι που τρέχει. Η εταιρεία Χαριζόπουλος διαθέτοντας πολλών χρόνων εμπειρία στον τομέα των υδραυλικών βλαβών σου δείχνει στο παρόν άρθρο με απλά και κατανοητά βήματα πώς να επισκευάσεις μόνος σου το καζανάκι που τρέχει.

Οι συνήθεις αιτίες που ευθύνονται και τρέχει το καζανάκι σου είναι οι ακόλουθες:

  • Η λαστιχένια φούσκα
  • Το φλοτέρ

Όταν λέμε τρέχει το καζανάκι εννοούμε ότι υπάρχει αδιάλειπτη εισροή νερού στη λεκάνη. Η λαστιχένια φούσκα βρίσκεται στο χαμηλότερο μέρος, στο σημείο που το καζανάκι έρχεται σε επαφή με τη λεκάνη. Ο ρόλος της είναι να μην αφήνει το νερό να περνάει προς τη λεκάνη φράζοντας το στόμιο της οπής του δοχείου. Με το πέρασμα των χρόνων, η λαστιχένια φούσκα φθείρεται και συγκεντρώνει άλατα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξυπηρετήσει το σκοπό της. Παύει να εφαρμόζει καλά και το νερό περνάει προς τη λεκάνη, έχοντας διαρροή νερού στη λεκάνη.

Από την άλλη πλευρά, ο ρόλος του φλοτέρ είναι να ελέγχει το γέμισμα του νερού στο καζανάκι. Με το πέρασμα του χρόνου, ο συγκεκριμένος μηχανισμός φθείρεται και δεν μπορεί να φράξει το νερό. Έτσι, το νερό εισέρχεται συνέχεια μέσα στο καζανάκι σου.

Ας δούμε λοιπόν πως μπορεί κάποιος με απλά βήματα να αντιμετωπίσει τις παραπάνω υδραυλικές ζημιές και να επιδιορθώσει το καζανάκι που τρέχει.

Πώς να αντικαταστήσω τη λαστιχένια φούσκα;

Βήμα 1: Πριν ξεκινήσουμε τις εργασίες κλείνουμε το γωνιακό διακόπτη που τροφοδοτεί με νερό το καζανάκι, ώστε να μην μπαίνει νερό στο καζανάκι.

Βήμα 2: Ύστερα αδειάζουμε το νερό που υπάρχει στο καζανάκι πατώντας το κουμπί χρήσης και ανοίγουμε το καπάκι από το καζανάκι.

Βήμα 3: Ξεβιδώνουμε το καπάκι με μεγάλη προσοχή που βλέπουμε στο κάτω μέρος.

Βήμα 4: Το επόμενο βήμα είναι να ξεβιδώσουμε την πλαστική ράβδο που είναι συνδεδεμένη στην οπή. Θα δείτε τη συγκεκριμένη ράβδο, αφού ξεβιδώσετε το καπάκι από το προηγούμενο βήμα. H κατακόρυφη ράβδος στηρίζει το μηχανισμό φραγής και πλύσης στην οπή του πυθμένα. Στη βάση της οπής θα βρείτε τη λαστιχένια φούσκα που είναι προς αντικατάσταση.

Βήμα 5: Ύστερα βγάζουμε τη φούσκα και την αντικαθιστούμε με νέα. Σας προτείνουμε να έχετε μαζί σας την παλιά όταν θα επισκεφτείτε το κεντρικό μας κατάστημα στο Χαλάνδι, στα Βορεία Προάστια, ώστε να σας προμηθεύσουμε ακριβώς με την ίδια.

Βήμα 6: Τοποθετούμε τη ράβδο ξανά στη θέση της, βιδώνουμε καλά και κλείνουμε το καπάκι.

Βήμα 7: Ανοίγουμε το γωνιακό διακόπτη παροχής νερού.

Βήμα 8: Ελέγχουμε ότι δεν τρέχει το καζανάκι.

Πώς να αντικαταστήσω το φλοτέρ;

Βήμα 1: Πριν ξεκινήσουμε τις εργασίες κλείνουμε το γωνιακό διακόπτη που τροφοδοτεί με νερό το καζανάκι.

Βήμα 2: Ύστερα αδειάζουμε το νερό που υπάρχει στο καζανάκι.

Βήμα 3: Ξεβιδώνουμε το καπάκι με μεγάλη προσοχή που βλέπουμε στο κάτω μέρος.

Βήμα 4: Με ένα γαλλικό κλειδί ξεβιδώνουμε και απομακρύνουμε το σπιράλ σωλήνα από το στόμιο του μηχανισμού πλήρωσης που βρίσκεται είτε στο πλάι της λεκάνης ή κάτω από τη λεκάνη.

Βήμα 5: Ύστερα ξεβιδώνουμε το σφιγκτήρα που συγκρατεί την έξοδο του μηχανισμού πλήρωσης.

Βήμα 6: Το επόμενο βήμα είναι να τραβήξουμε με προσοχή το φλοτέρ.

Βήμα 7: Τοποθετούμε το νέο φλοτέρ, βιδώνουμε το σφιγκτήρα και το σπιράλ σωλήνα.

Βήμα 8: Ανοίγουμε το γωνιακό διακόπτη παροχής του νερού.

Βήμα 9: Ελέγχουμε ότι το καζανάκι δεν τρέχει πλέον.

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε με τα παραπάνω βήματα να επιδιορθώσεις το καζανάκι. Αν παρολαυτά δεν καταφέρεις να επιδιορθώσεις μόνος σου το καζανάκι θα σου προτείναμε να επισκεφτείς το κεντρικό μας κατάστημα στο Χαλάνδρι και οι έμπειροι υδραυλικοί μας θα ενεργήσουν άμεσα ώστε το καζανάκι σου να μην τρέχει. Η εταιρεία Χαριζόπουλος δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στον τομέα των υδραυλικών, ενώ στο κατάστημά μας στο Χαλάνδρι μπορείς να βρεις μεγάλη ποικιλία σε υδραυλικά είδη και υδραυλικά εξαρτήματα. Επίλεξε λοιπόν να απευθυνθείς σε εμάς, ώστε να σταματήσει η σπατάλη νερού που οφείλεται στο χαλασμένο καζανάκι σου, καθώς και αυτός ο διαρκής θόρυβος από το τρεχούμενο νερό στη λεκάνη σου.

Λάβε οδηγίες προς το κατάστημα