Πώς να φτιάξω βρύση που στάζει

Βρύση που στάζει

Μια από τις συνηθέστερες υδραυλικές βλάβες σε ένα σπίτι αποτελεί η βρύση που στάζει. Πάρα πολλές φορές η εταιρεία Χαριζόπουλος με έδρα το Χαλάνδρι έχει κληθεί να επιδιορθώσει τη συγκεκριμένη υδραυλική βλάβη στα Βόρεια Προάστια. Μια βρύση που στάζει για πολύ καιρό πέρα από τον ενοχλητικό θόρυβο, έχει ως συνέπεια να καταναλώνει άσκοπα μια μεγάλη ποσότητα νερού βλάπτοντας τόσο το περιβάλλον όσο και την τσέπη σου. Τι χρειάζεται να κάνεις λοιπόν; Μα να την επιδιορθώσεις φυσικά. Εμείς θα σου περιγράψουμε τι μπορείς να κάνεις μόνος σου ώστε να φτιάξεις τη βρύση που στάζει. Αν παρολαυτά δεν τα καταφέρεις, οι έμπειροι υδραυλικοί  της εταιρείας μας είναι δίπλα σου κάθε στιγμή ώστε να λύσουν κάθε υδραυλική ζημιά που αντιμετωπίζεις και να απαλλαγείς μια για πάντα από τον ενοχλητικό θόρυβο της βρύσης.

Μια από τις βασικές αιτίες για μια βρύση που στάζει είναι το φθαρμένο λαστιχάκι που είναι τοποθετημένο στο διακόπτη της βρύσης. Όταν σφίγγουμε υπερβολικά πολύ τη βρύση κατά το κλείσιμο, το λαστιχάκι φθείρεται πιο εύκολα και γρήγορα. Παρακάτω λοιπόν σου παρουσιάζουμε αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις ώστε να αντικαταστήσεις το φθαρμένο λαστιχάκι και να επιδιορθώσεις μόνος σου τη βρύση που στάζει.

Βήμα 1:

Πριν από κάθε υδραυλική βλάβη που πρόκειται να επιδιορθώσεις, απαραίτητο είναι να κλείνεις την παροχή του νερού, ώστε να απομονώσεις το σημείο που έχει πρόβλημα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, για να ξεκινήσεις να επιδιορθώνεις τη βρύση που στάζει, πρέπει να κλείσεις την παροχή του νερού στη βρύση που έχει το πρόβλημα. Κάτω από το νιπτήρα ή το νεροχύτη θα βρεις το διακόπτη παροχής νερού. Αν δεν καταφέρεις να βρεις το συγκεκριμένο διακόπτη, τότε κλείσε το γενικό διακόπτη παροχής νερού.

Βήμα 2:

Η επόμενη κίνηση που πρέπει να κάνεις είναι να αφαιρέσεις το ταπάκι της βάνας που είναι συνήθως είτε κουμπωτό ή βιδωτό. Τα μεταλλικά είναι συνήθως βιδωτά. Ύστερα με ένα κατσαβίδι ξεβίδωσε τη βίδα που βρίσκεται στο κάτω μέρος. Πλέον μπορείς πολύ απλά να αφαιρέσεις τη βάνα και να φτάσεις ένα βήμα πιο κοντά στην επιδιόρθωση της βρύσης που στάζει.

Βήμα 3:

Με ένα γαλλικό κλειδί υδραυλικού ξεβίδωσε το μηχανισμό. Αφού ξεβιδώσεις το μηχανισμό, θα δεις το λαστιχάκι που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι αρκετά φθαρμένο. Με μια πένσα ξεβίδωσε το παξιμαδάκι που το συγκρατεί. Θα πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή στο λαστιχάκι που θα προμηθευτείς ώστε να είναι ακριβώς το ίδιο με το παλιό. Στο κατάστημά μας στο Χαλάνδρι, Εθνικής Αντιστάσεως 19 θα βρεις τεράστια ποικιλία σε υδραυλικά είδη και εργαλεία για τον ιδιώτη και τον επαγγελματία υδραυλικό. Δείξε το παλιό λαστιχάκι και το έμπειρο προσωπικό της εταιρείας μας θα σου προτείνει το κατάλληλο. Αφότου αφαιρέσεις το παξιμάδι που συγκρατεί το φθαρμένο λαστιχάκι, καθώς και το παλιό λαστιχάκι, βάλε το καινούργιο λαστιχάκι σπρώχνοντάς το και βιδώνοντάς το παράλληλα.

Βήμα 4:

Βίδωσε ξανά το παξιμαδάκι που συγκρατεί το λάστιχο, επανατοποθέτησε το μηχανισμό και σφίξτον με το γαλλικό κλειδί. Ύστερα, τοποθέτησε ξανά τη βάνα, βίδωσε τη βίδα και το καπάκι και είσαι πανέτοιμος. Άνοιξε την παροχή νερού και ήλεγξε αν η  βρύση σου δε στάζει πλέον.

Αν η βρύση σου δε στάζει τότε συγχαρητήρια, έκανες πολύ καλή δουλειά. Αν από την άλλη πλευρά, συνεχίζει να στάζει, τότε καλό είναι να απευθυνθείς στην εταιρεία Χαριζόπουλος, ώστε οι έμπειροι επαγγελματίες υδραυλικοί μας να λύσουν άμεσα το πρόβλημα. Γρήγορα και αξιόπιστα εξυπηρετούμε κάθε υδραυλική ζημιά στα Βόρεια Προάστια. Μη χάνεις τον πολύτιμο χρόνο σου άσκοπα. Είμαστε κάθε στιγμή δίπλα σου, ώστε τα υδραυλικά του σπιτιού σου να λειτουργούν στην εντέλεια. Στο κεντρικό μας κατάστημά στο Χαλάνδρι, στην Εθνικής Αντιστάσεως 19 θα βρεις μεγάλη ποικιλία σε είδη μπάνιου, είδη υγιεινής, υδραυλικά είδη και υδραυλικά εξαρτήματα.

Λάβε οδηγίες προς το κατάστημα