Συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα

Συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα

H συντήρησή του ηλιακού θερμοσίφωνα είναι πολύ σημαντική για τα νοικοκυριά που έχουν προβεί στην εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα. Όλο και περισσότεροι προβαίνουν σε αυτή την επένδυση. Ο κύριος λόγος είναι η οικονομία στο ρεύμα που μπορεί να προσφέρει σε ένα σπίτι. Θα ήταν κρίμα σε μια τόσο ηλιόλουστη χώρα σαν την Ελλάδα να μην μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την ενέργεια που απλόχερα μας προσφέρουν οι ακτίνες του ήλιου και αντί αυτού να προτιμάμε να ξοδεύουμε σημαντικό μέρος του εισοδήματός μας σε μορφές ενέργειας που βλάπτουν τόσο το περιβάλλον, αλλά και την τσέπη μας.

Αυτό όμως που πρέπει να συγκρατήσουμε είναι ότι ο ηλιακός θερμοσίφωνας αποτελεί απλά μια συσκευή όπως όλες οι υπόλοιπες που έχουμε στο σπίτι μας. Με την χρήση και τον χρόνο δηλαδή θα φθαρεί και θα παρουσιάσει διάφορα προβλήματα.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό λοιπόν να γνωρίζουμε τι θα πρέπει να κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις που παρουσίασε βλάβη ο ηλιακός θερμοσίφωνας αλλά και τι θα πρέπει να έχουμε κάνει προηγουμένως για να μην έρθουμε σε μια τέτοια δυσάρεστη κατάσταση.

Η εταιρεία μας όντας στον χώρο της ενέργειας πάρα πολλά χρόνια έχει έρθει αντιμέτωπη με διάφορες βλάβες στον ηλιακό θερμοσίφωνα τόσο στο Χαλάνδρι όσο και στα Βόρεια Προάστια.

Οι πιο συχνοί λόγοι που οι εξειδικευμένοι τεχνικοί μας καλούνται συνήθως να αναλάβουν την επισκευή του ηλιακού θερμοσίφωνα είναι οι εξής:

  • Ο ηλιακός θερμοσίφωνας δεν ζεσταίνει το νερό.
  • Ο ηλιακός θερμοσίφωνας δεν λειτουργεί με ρεύμα.
  • Ο ηλιακός θερμοσίφωνας ρίχνει την ασφάλεια στον πίνακα.
  • Τρέχει νερό από τον ηλιακό θερμοσίφωνα.

Ποιοι είναι οι κύριοι λόγοι που δε λειτουργεί ο ηλιακός θερμοσίφωνας;

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι μια συσκευή η οποία είναι εκτεθειμένη στις καιρικές συνθήκες καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής της. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παρουσιάσει βλάβες οι οποίες να οφείλονται σε αυτόν τον λόγο. Για παράδειγμα την εποχή του καλοκαιριού οι πολύ υψηλές θερμοκρασίας μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση του ηλιακού θερμοσίφωνα, η οποία θα οδηγήσει σε απώλεια του αντιψυκτικού υγρού.

Η λύση είναι να επισκεφτείς στα βόρεια προάστεια το κατάστημά μας στην Εθνικής Αντιστάσεως 19, στο Χαλάνδρι, ώστε να σου δώσουμε την κατάλληλη λύση στο πρόβλημά σου γρήγορα και οικονομικά.

Κάποιες φορές το γεγονός ότι ο ηλιακός θερμοσίφωνας δεν έχει νερό μπορεί να μην οφείλεται στην συσκευή του ηλιακού, αλλά σε κάποια βλάβη στο υδραυλικό δίκτυο του σπιτιού που είναι υπεύθυνο να μεταφέρει το νερό από τον θερμοσίφωνα στις βρύσες του σπιτιού μας. Οι υδραυλικοί της εταιρείας μας μπορούν να δώσουν την λύση σε αυτό το πρόβλημα.

Κάποιες άλλες φορές, επίσης, μπορεί ο ηλιακός να μην έχει νερό γιατί το δοχείο που έχει είναι πολύ μικρό και η χωρητικότητά του σε νερό δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες μας την δεδομένη στιγμή. Ένας ακόμη παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψιν κι αν δεν τον προσέξουμε θα έχουμε θέματα με την απόδοση του ηλιακού είναι και η τοποθέτηση του ηλιακού θερμοσίφωνα.

Η τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα όπως και η αντικατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα θα πρέπει να γίνεται από ειδικά εξειδικευμένο προσωπικό που έχει άριστη γνώση του αντικειμένου και την απαραίτητη τεχνογνωσία, διότι το παραμικρό λάθος μπορεί να σας κοστίσει σε απόδοση.

Ακόμα μια ερώτηση που τίθεται συχνά από τους πελάτες μας είναι η εξής:

Κάθε πότε πρέπει να κάνω συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα;

Όπως είπαμε ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι μια συσκευή και όπως κάθε συσκευή που έχουμε στην κατοχή μας έχει ανάγκη για συντήρηση. Η συντήρηση του ηλιακού θερμοσίφωνα περιλαμβάνει εργασίες όπως:

  • Aντικατάσταση της ράβδου μαγνησίου του ηλιακού θερμοσίφωνα,
  • Aντικατάσταση της φλάντζας στεγανότητας του ηλιακού θερμοσίφωνα,
  • Συμπλήρωση αντιψυκτικού υγρού στον ηλιακό θερμοσίφωνα,
  • Καθαρισμό του boiler του ηλιακού θερμοσίφωνα,
  • Έλεγχο ασφαλιστικών βαλβίδων ηλιακού θερμοσίφωνα,
  • Αλλαγή αντίστασης ηλιακού θερμοσίφωνα,
  • Αλλαγή υδραυλικών σωληνώσεων ηλιακού θερμοσίφωνα και
  • Αλλαγή σπιράλ ηλιακού θερμοσίφωνα.

Η σωστή και τακτική συντήρηση του ηλιακού θερμοσίφωνα είναι απαραίτητη και τα προτεινόμενα χρονικά διαστήματα που προτείνεται από την εταιρεία μας να πραγματοποιείται είναι τουλάχιστον κάθε δύο χρόνια.

Επισκέψου μας στην Εθνικής Αντιστάσεως 19, στο Χαλάνδρι και εξασφάλισε τη μέγιστη διάρκειας ζωής στον ηλιακό σου θερμοσίφωνα.

Λάβε οδηγίες προς το κατάστημα