Hλιακός θερμοσίφωνας: Πότε να καλέσεις τεχνικό;

Ηλιακός θερμοσίφωνας

Οι περισσότερες πιθανές βλάβες που μπορείς να παρατηρήσεις στον ηλιακό σου θερμοσίφωνα δεν είναι ορατές, αφού αφορούν εξαρτήματα που βρίσκονται στο εσωτερικό αυτού. Ωστόσο, αρκετά προβλήματα είναι πιθανόν να γίνουν φανερά από την απότομη μειωμένη απόδοσή του.

Ποια είναι τα σημάδια πιθανή βλάβης σύμφωνα με την εταιρεία Χαριζόπουλος;

Σύμφωνα με τους τεχνικούς ηλιακών της εταιρείας μας, μία παροδική μικρή μείωση στην παροχή ζεστού νερού μπορεί πολλές φορές να οφείλεται σε συγκυριακούς παράγοντες (για παράδειγμα αυξημένες περίοδοι συννεφιάς). Επομένως αυτό να μη δημιουργεί ανησυχία και να μη σημαίνει ότι ο ηλιακός σου θερμοσίφωνας έχει υποστεί κάποια βλάβη.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν σημάδια που φανερώνουν πιο εμφανώς ότι ο ηλιακός σου έχει χαλάσει και που δεν πρέπει σίγουρα να αγνοήσεις. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η απόδοσή του να έχει ελαττωθεί κατακόρυφα και για μεγάλο χρονικό διάστημα, ώστε το ζεστό νερό να μην επαρκεί για να κάνει μπάνιο ούτε ένα δεύτερο άτομο στο σπίτι.

Που συνήθως οφείλονται τέτοιου είδους προβλήματα;

Οι τεχνικοί της εταιρείας Χαριζόπουλος συνήθως κοιτούν πρώτα την έλλειψη αντιψυκτικού υγρού ή την παγίδευση αέρα στο κλειστό κύκλωμα.

Συχνά το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας μας έρχεται αντιμέτωπο με μία ακόμα βλάβη που αφορά πρόβλημα στην ηλεκτρική αντίσταση.

Στην προκειμένη περίπτωση, η προφανής ένδειξη είναι να παραμένει κρύο το νερό, ακόμη κι όταν η αντίσταση είναι «αναμμένη» για παραπάνω από μισή ώρα.

Για να γίνει ωστόσο ακριβής και σωστή διάγνωση του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο ηλιακός σου, θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιον εξειδικευμένο τεχνικό μας. Η πιθανή προσπάθεια να επιδιορθώσεις τη βλάβη μόνος σου, μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερες και ίσως ανεπανόρθωτες βλάβες στο θερμοσίφωνά σου.

Η εταιρεία Χαριζόπουλος στα βόρεια προάστεια με πολλά έτη εμπειρίας στο χώρο της ενέργειας διαθέτει εξειδικευμένους τεχνικούς που μπορούν να επιδιορθώσουν όλες τις πιθανές βλάβες του ηλιακού σου θερμοσίφωνα.

Επισκέψου μας στην Εθνικής Αντιστάσεως 19, στο Χαλάνδρι και εξασφάλισε τη μέγιστη διάρκειας ζωής στον ηλιακό σου θερμοσίφωνα.

Λάβε οδηγίες προς το κατάστημα