Στάζει η μπαταρία μπάνιου: Tί πρέπει να κάνω;

Μπαταρία μπάνιου

Μια μπαταρία μπάνιου που στάζει αποτελεί ένα από τα συνηθέστερα υδραυλικά προβλήματα σε ένα σπίτι. Το να αφήσετε μια μπαταρία μπάνιου να στάζει για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν προσθέτει μόνο έναν ενοχλητικό θόρυβο καθημερινά. Θα εκπλαγείτε αν μετρήσετε πόση ποσότητα νερού σπαταλιέται άσκοπα. Αυτό πέρα από αρκετά ασύμφορο για την τσέπη σας είναι και μη οικολογικό.

Τι θα πρέπει να κάνετε λοιπόν σε αυτή την περίπτωση; Είτε να καλέσετε κάποιον επαγγελματία υδραυλικό ή να προσπαθήσετε να το διορθώσετε μόνοι σας. Η εταιρεία Χαριζόπουλος με έδρα το Χαλάνδρι και μεγάλη τεχνογνωσία στα υδραυλικά είδη θα σας παρουσιάσει τι μπορείτε να κάνετε μόνοι σας όταν στάζει η μπαταρία μπάνιου. Αν φυσικά δε τα καταφέρετε ή αν δεν έχετε τον απαιτούμενο χρόνο να ασχοληθείτε, τότε θα πρέπει να καλέσετε κάποιον εξειδικευμένο επαγγελματία.

Μια από τις συνηθέστερες αιτίες για τις οποίες μια μπαταρία μπάνιου στάζει είναι το φθαρμένο λαστιχάκι στον διακόπτη. Τα λαστιχάκια της βρύσης φθείρονται διότι συχνά σφίγγουμε τη βρύση υπερβολικά κατά το κλείσιμο. Διαβάστε αναλυτικά τι πρέπει να κάνουμε σε αυτή την περίπτωση.

1) Κλείστε την παροχή του νερού

Το πρωταρχικό βήμα πριν ξεκινήσουμε μια τέτοιου είδους εργασία στο σπίτι μας είναι να κλείσουμε την παροχή του νερού που βρίσκεται κάτω από τον νιπτήρα. Στη συνέχεια, πρέπει να ανοίξουμε τέρμα τη βρύση μέχρι να αδειάσει όλο το νερό που έχει παγιδευτεί εκεί. Αν δεν υπάρχει ο διακόπτης παροχής νερού κάτω από τον νιπτήρα, πρέπει να κλείσετε τον γενικό διακόπτη παροχής νερού στον χώρο σας. Το συγκεκριμένο βήμα είναι καλό να γίνεται πρώτο, οποιαδήποτε βλάβη και αν έχετε να αντιμετωπίσετε στα υδραυλικά.

2) Ξεβιδώστε τον διακόπτη της μπαταρίας μπάνιου

Αφότου κλείσουμε την παροχή του νερού πρέπει να βγάλουμε το ταπάκι που είναι βιδωτό η κουμπτωτό από τον διακόπτη. Ύστερα με το κατάλληλο κατσαβίδι ξεβιδώνουμε τη βίδα που βρίσκεται από κάτω. Έτσι θα μπορέσουμε να αφαιρέσουμε τη βάνα. Με τη βοήθεια ενός κάβουρα ή ενός γαλλικού κλειδιού μπορούμε τώρα να ξεβιδώσουμε τον μηχανισμό. Μόλις το κάνουμε αυτό θα παρατηρήσουμε πόσο φθαρμένο είναι το λαστιχάκι.

3) Αντικαταστήστε το φθαρμένο λαστιχάκι στη μπαταρία μπάνιου

Το λαστιχάκι που θα αντικαταστήσετε πρέπει να είναι ακριβώς ίδιου τύπου όπως το παλιό. Αν δεν έχετε προμηθευτεί ακόμα ένα λαστιχάκι, μπορείτε να δείξετε το παλιό σε ένα κατάστημα υδραυλικών ειδών, ώστε να σας δώσουν ακριβώς ένα ίδιο καινούργιο. Τοποθετήστε το νέο λαστιχάκι στη θέση του παλιού. Βιδώστε ξανά τη βίδα που στερεώνει το λαστιχάκι και με το γαλλικό κλειδί τοποθετήστε ξανά την κεφαλή της μπαταρίας μπάνιου.

4) Ελέγξτε ότι η μπαταρία μπάνιου δεν στάζει

Το τελευταίο βήμα αφού έχετε συναρμολογήσει ξανά την μπαταρία του μπάνιου σας είναι να κάνετε τον τελικό έλεγχο ότι όλα λειτουργούν σωστά. Ανοίξτε τη παροχή νερού και ελέγξτε αν συνεχίζει να υπάρχει το πρόβλημα. Αν όχι, τότε συγχαρητήρια τα καταφέρατε περίφημα!

Σε διαφορετική περίπτωση, τότε καλό θα ήταν να επισκεφτείτε το κεντρικό κατάστημά μας στην Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι, στα Βόρεια Προάστια. Ένας εξειδικευμένος και έμπειρος υδραυλικός της εταιρείας Χαριζόπουλος θα έρθει άμεσα στο σπίτι σας, για να αποκαταστήσει τη βλάβη στην μπαταρία του μπάνιου σας. Στο κατάστημά μας θα βρείτε τεράστια ποικιλία σε υδραυλικά είδη και εξαρτήματα, μπαταρίες μπάνιου και κουζίνας, φίλτρα νερού, είδη θέρμανσης, βρύσες, είδη υγιεινής, είδη κήπου, είδη μπάνιου και οτιδήποτε χρειάζεστε για την ανακαίνιση του μπάνιου σας. Είμαστε καθημερινά ανοιχτά μέχρι τις 20:00 και το Σάββατο μέχρι τις 15:00 με δυνατότητα Parking έξω από το κατάστημα.

Λάβε οδηγίες προς το κατάστημα