Σέρβις ηλιακού θερμοσίφωνα

Σέρβις ηλιακού θερμοσίφωνα

Το σέρβις του ηλιακού θερμοσίφωνα είναι μια απαραίτητη διαδικασία που δεν πρέπει να αμελούμε. Η εταιρεία Χαριζόπουλος με έδρα το Χαλάνδρι στην Εθνικής Αντιστάσεως 19 έχοντας αναλάβει εκατοντάδες εργασίες συντήρησης και εγκατάστασης ηλιακού θερμοσίφωνα όλα αυτά τα χρόνια στα Βόρεια Προάστια, στο σημερινό της άρθρο θα σου δώσει χρήσιμες συμβουλές για το τι πρέπει να προσέξεις πριν προβείς σε σέρβις του ηλιακού σου θερμοσίφωνα.

Καταρχάς πρέπει να επισημάνουμε ότι το σέρβις ηλιακού θερμοσίφωνα είναι μια εργασία που απαιτεί εκτενείς τεχνικές γνώσεις και εξειδίκευση. Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι ένα ιδιόμορφο σύστημα και απαιτεί ειδική μεταχείριση. Σε περίπτωση που προσπαθήσεις να λύσεις το πρόβλημα μόνος σου ενώ δεν έχεις τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις είναι αρκετά πιθανό να προκαλέσεις ανεπανόρθωτη ζημιά στον ηλιακό σου θερμοσίφωνα.

Οι απόφοιτοι του ΕΘνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου της εταιρείας μας με εξειδίκευση στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας συγκέντρωσαν για εσένα κάποιες χρήσιμες συμβουλές ώστε να μάθεις τα πάντα για τη συντήρηση του ηλιακού θερμοσίφωνα.

  • Το σέρβις ηλιακού θερμοσίφωνα πρέπει να πραγματοποιείται τουλάχιστον κάθε 2 έτη. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος να μειωθεί δραματικά η απόδοση του ηλιακού θερμοσίφωνα και να προκληθούν ανεπανόρθωτες ζημιές στη συσκευή.
  • Κατά τη συντήρηση του ηλιακού θερμοσίφωνα πρέπει οπωσδήποτε να αδειάσουν τα ζεστά νερά χρήσης, να αφαιρεθούν τα άλατα και η λάσπη και να ανανεωθεί το ανόδιο και η φλάντζα στεγανοποίησης του ηλιακού θερμοσίφωνα.
  • Όταν περνούν 4 χρόνια θα πρέπει ο εξειδικευμένος επαγγελματίας που θα αναλάβει τη συντήρηση του θερμοσίφωνα να αντικαταστήσει την αντίσταση, τον θερμοστάτη, την βαλβίδα ασφαλείας του κλειστού κυκλώματος, καθώς και την βαλβίδα ασφαλείας των ζεστών νερών χρήσης.
  • Πρέπει να έχεις κατά νου ότι κάνοντας τακτικά συντήρηση στον ηλιακό σου θερμοσίφωνα βελτιώνεις την απόδοση του θερμοσίφωνα και επιπρόσθεται αυξάνεις τη διάρκεια ζωής του.
  • Μια ακόμα συμβουλή που η εταιρεία Χαριζόπουλος δίνει στους πελάτες της είναι να καλύπτουν με ειδικά καλύμματα τους συλλέκτες του θερμοσίφωνα κατά τους θερινούς μήνες που βρίσκονται σε διακοπές. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγονται ανεπιθύμητοι βρασμοί και ατμοποιήσεις στο κλειστό κύκλωμα του ηλιακού. Έτσι επιτυγχάνουμε να λειτουργεί ο ηλιακός θερμοσίφωνας βέλτιστα και να μην μειώνεται δραματικά ο χρόνος ζωής του.
  • Πολύ σημαντικό είναι να μην προχωράς σε συντήρηση του ηλιακού θερμοσίφωνα μόνο όταν παρατηρείς ότι δεν ζεσταίνει το νερό ή αργεί πάρα πολύ. Όντας προνοητικός και καλώντας έναν εξειδικευμένο τεχνικό ανά τακτά χρονικά διαστήματα πετυχαίνεις τη μέγιστη απόδοση του ηλιακού και επίσης καταφέρνεις να μην προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά στον ηλιακό θερμοσίφωνα που μπορεί να απαιτήσει μέχρι και την αντικατάσταση αυτού.
  • Η βαλβίδα ασφαλείας του κλειστού κυκλώματος και η βαλβίδα ασφαλείας του ζεστού νερού χρήσης είναι πολύ σημαντικό να αντικαθίστανται ακόμα και προληπτικά για να επιτυγχάνουμε τη μέγιστη ασφάλεια και λειτουργία του ηλιακού θερμοσίφωνα.
  • Κατά το σέρβις του ηλιακού θερμοσίφωνα μην ξεχνάς τις μονώσεις των σωληνώσεων. Ύστερα από 2 έτη συνήθως καταστρέφονται, διότι είναι εκτεθειμένες στις εξωτερικές καιρικές συνθήκες. Έτσι απαιτείται αντικατάσταση αυτών, καθώς σε διαφορετική περίπτωση έχουμε σημαντική απώλεια ενέργειας με αποτέλεσμα ο ηλιακός μας να μην αποδίδει βέλτιστα.
  • Τέλος πολύ σημαντική θεωρείται και η αντικατάσταση του αντιψυκτικού υγρού του κλειστού κυκλώματος. Η επιλογή του αντιψυκτικού υγρού γίνεται πολλές φορές πρόχειρα. Πιθανή αγορά του από ένα π.χ. χρωματοπωλείο ή μια μάντρα δομικών υλικών και όχι από ένα εξειδικευμένο κατάστημα ειδών θέρμανσης μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα επικίνδυνη με ανυπολόγιστες συνέπειες. Στα μη εξειδικευμένα καταστήματα, μπορεί να βρει κανείς αντιψυκτικά υγρά εντελώς ακατάλληλα για χρήση σε ηλιακούς θερμοσίφωνες, όπως σκευάσματα με χημικές ουσίες ιδιαίτερα επικίνδυνες για την υγεία του ανθρώπου που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή αντιψυκτικού για αυτοκίνητα και μηχανές εσωτερικής καύσης. Γι’ αυτό το λόγο επισκέψου το κεντρικό μας κατάστημα στο Χαλάνδρι, στην Εθνικής Αντιστάσεως 19. Όντας εξειδικευμένο κατάστημα ειδών θέρμανσης και υδραυλικών ειδών θα βρεις προϊόντα κατάλληλα μέγιστης ποιότητας για τον ηλιακό σου θερμοσίφωνα.

Ελπίζουμε οι παραπάνω συμβουλές για το σέρβις ηλιακού θερμοσίφωνα να σου φάνηκαν χρήσιμες. Σου συνιστούμε να απευθυνθείς σε εμάς μιας και οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες της εταιρείας μας μπορούν να αναλάβουν με μεγάλη αξιοπιστία και ταχύτητα τη συντήρηση και την εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίσφωνα στο χώρο σου. Εξυπηρετούμε τόσο το Χαλάνδρι όσο και περιοχές στα Βόρεια Προάστια. Στο κεντρικό μας κατάστημα θα βρεις αντιψυκτικό υγρό για ηλιακούς θερμοσίφωνες, μονώσεις σωληνώσεων, θερμοστάτες, ανόδιο, ασφάλειες κλειστού κυκλώματος και πάσης φύσεως υδραυλικά εξαρτήματα και είδη θέρμανσης στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς. Είμαστε καθημερινά ανοιχτά και τα Σάββατα εξυπηρετώντας κάθε υδραυλική βλάβη ή διαρροή που μπορείς να αντιμετωπίζεις.

Λάβε οδηγίες προς το κατάστημα