Συντήρηση ηλιακού – Τι περιλαμβάνει

Συντήρηση Ηλιακού Θερμοσίφωνα

Όλο και περισσότεροι αποφασίζουν τα τελευταία χρόνια να εγκαταστήσουν ηλιακό θερμοσίφωνα μιας και τα οφέλη του είναι αναρίθμητα. Ωστόσο, όπως κάθε συσκευή που χρησιμοποιείται συχνά, απαιτεί συντήρηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Έτσι, και η συντήρησή του ηλιακού είναι πολύ σημαντική για τα νοικοκυριά που έχουν προβεί στην εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα. Τώρα μάλιστα που η θερινή περίοδος είναι προ των πυλών, η σωστή συντήρηση του ηλιακού θερμοσίφωνα κρίνεται επιτακτική. Η εταιρεία Χαριζόπουλος με έδρα το Χαλάνδρι στα Βόρεια Προάστια και χρόνια εμπειρίας στον τομέα της ηλιακής ενέργειας προσπάθησε να συγκεντρώσει τους βασικούς παράγοντες που πρέπει να προσέξει κάποιος στη συντήρηση του ηλιακού του για να επιτύχει πολύ καλή απόδοση αυτού, με ασφάλεια και εγγυημένα αποτελέσματα.

Η σωστή συντήρηση του ηλιακού είναι απαραίτητη ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να να εξασφαλίσεις ότι ο ηλιακός σου θα λειτουργεί βέλτιστα. Η εταιρεία μας συμβουλεύει τους πελάτες να μην παραβλέπουν τη συντήρηση του ηλιακού και να την πραγματοποιούν τουλάχιστον κάθε 2 έτη. Όταν μια συσκευή συντηρείται με το σωστό τρόπο και τακτικά, τότε θα αντέξει περισσότερο στο πέρασμα των ετών και θα αποδίδει καλύτερα. Έτσι συμβαίνει με τον ηλιακό θερμοσίφωνα.

Για να έχει νόημα η συντήρηση του ηλιακού θα πρέπει να διεξάγεται από εξειδικευμένο προσωπικό με γνώση και κατάρτιση του αντικειμένου. Σε διαφορετική περίπτωση ελλοχεύει ο κίνδυνος να προξενηθούν ανυπολόγιστες βλάβες στον ηλιακό θερμοσίφωνα που μπορεί να απαιτήσουν έως και την ολική του αντικατάσταση. Για το λογό αυτό η εταιρεία Χαριζόπουλος σου συνιστά να απευθυνθείς σε έμπειρους τεχνικούς και να μην προσπαθήσεις να πραγματοποιήσεις τη συντήρηση του ηλιακού μόνος σου αν δεν γνωρίζεις.

Έχοντας αναλάβει πολλές εργασίες συντήρησης ηλιακού θερμοσίφωνα τόσο στο Χαλάνδρι όσο και στα Βόρεια Προάστια συγκεντρώσαμε παρακάτω τι περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη συντήρηση ηλιακού ώστε να εξασφαλιστεί με σιγουριά ότι η συσκευή σου θα λειτουργεί βέλτιστα και θα σου προσφέρει ζεστό νερό.

Τι πρέπει να περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη συντήρηση ηλιακού;

• Ενδελεχής καθαρισμός των αλάτων των boilers διαγωνίως
• Ενδελεχής καθαρισμός των αλάτων των συλλεκτών διαγωνίως
• Ενδελεχής καθαρισμός των αλάτων των αντιστάσεων
• Ενδελεχής έλεγχος της λειτουργίας των αντιστάσεων
• Ενδελεχής έλεγχος της λειτουργίας των θερμοστατών
• Ενδελεχής έλεγχος για τυχόν διαρροές των σωληνώσεων
• Συσφίξεις ρακόρ των δικτύων τουμποράματος
• Ενδελεχής έλεγχος μονώσεων τουμποράματος των συλλεκτών και αντιστάσεων
• Ενδελεχής έλεγχος γενικότερης λειτουργίας boiler, συλλεκτών
• Ενδελεχής έλεγχος γενικότερης λειτουργίας ηλιακού θερμοσίφωνα
• Πρόσθεση ειδικού υγρού για ηλιακό θερμοσίφωνα

Φυσικά όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν κανόνα για τη συντήρηση του κάθε ηλιακού θερμοσίφωνα. Η κάθε εργασία και συντήρηση είναι μοναδική και εξαρτάται από ένα πλήθος παραγόντων, όπως είναι το μοντέλο του ηλιακού θερμοσίφωνα, η παλαιότητά του, το πόσο τακτικά συντηρείται, αν έχει κάποια βλάβη, κ.α.. Αυτό που πρέπει να κρατήσεις ωστόσο είναι πως όσο πιο τακτικά συντηρείς τον ηλιακό σου θερμοσίφωνα τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα φέρνει και επίσης με αυτόν τον τρόπο θα επιμηκύνεις τον χρόνο ζωής του.

Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί της εταιρείας μας μπορούν να αναλάβουν για σένα τη σωστή συντήρηση του ηλιακού και όχι μόνο. Δραστηριοποιούμενοι επί συναπτά έτη στο χώρο της θέρμανσης και του ενέργειας είμαστε σε θέση να σου παρέχουμε χρήσιμες συμβουλές για τη σωστή χρήση του ηλιακού, ώστε εξασφαλίσει περισσότερα χρόνια ζωής. Η εταιρεία Χαριζόπουλος αναλαμβάνει με τους έμπειρους επαγγελματίες της τόσο τη συντήρηση του ηλιακού όσο και την εγκατάσταση νέου ηλιακού. Δραστηριοποιούμαστε με έδρα το Χαλάνδρι σε όλα τα Βόρεια Προάστια. Είμαστε δίπλα σου για κάθε υδραυλική βλάβη που αντιμετωπίζεις. Για το λόγο αυτό σου προτείνουμε επισκεφτείς το κατάστημά μας στην Εθνικής Αντιστάσεως 19, στο Χαλάνδρι, ώστε να σου δώσουμε τη βέλτιστη λύση προσαρμοσμένη αποκλειστικά στις δικές σου ανάγκες γρήγορα και αξιόπιστα και πάντα με γνώμονα εσένα. Στο κατάστημά μας θα βρεις ακόμα μεγάλη ποικιλία σε υδραυλικά είδη, υδραυλικά υλικά, είδη υγιεινής, εργαλεία, εξαρτήματα μπάνιου και ηλιακούς θερμοσίφωνες στις πιο ασυναγώνιστες τιμές της αγοράς.

Λάβε οδηγίες προς το κατάστημα