Tι να γνωρίζεις για τη συντήρηση του κλιματιστικού;

Συντήρηση κλιματιστικού

Η σωστή συντήρηση του κλιματιστικού σου είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη βέλτιστη απόδοση της συσκευής και το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Τώρα μάλιστα που το καλοκαίρι είναι προ των πυλών, η σωστή συντήρηση του κλιμαστιστικού κρίνεται επιτακτική. Η εταιρεία Χαριζόπουλος με έδρα το Χαλάνδρι στα Βόρεια Προάστια και χρόνια εμπειρίας στον τομέα του κλιματισμού προσπάθησε να συγκεντρώσει τους βασικούς παράγοντες που πρέπει να προσέξει κάποιος στη συντήρηση του κλιματιστικού του για να επιτύχει πολύ καλή απόδοση αυτού, με ασφάλεια και εγγυημένα αποτελέσματα.

Η σωστή συντήρηση του κλιματιστικού είναι απαραίτητη ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να να εξασφαλίσεις ότι το air condition σου θα λειτουργεί βέλτιστα. Όταν μια συσκευή συντηρείται με το σωστό τρόπο και τακτικά, καταναλώνει λιγότερο ρεύμα και σου προσφέρει καθαρό αέρα απαλλαγμένο από μικρόβια και άλλα βλαβερά μικροσωματίδια, τα οποία μπορεί να αποτελέσουν απειλή για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Η εταιρεία Χαριζόπουλος με χρόνια εμπειρίας στις συντηρήσεις των κλιματιστικών και έχοντας προβεί σε εκατοντάδες συντηρήσεις κλιματιστικών στο Χαλάνδρι και στα Βόρεια Προάστια συγκέντρωσε τα κύρια οφέλη που θα έχει κάποιος όταν προβεί σε συντήρηση του air condition του από κάποιον επαγγελματία ψυκτικό με εξειδίκευση και γνώση του αντικειμένου.

Τα κύρια πλεονεκτήματα από την τακτική συντήρηση του κλιματιστικού από κάποιον εξειδικευμένο ψυκτικό συνοψίζονται παρακάτω:

1. Aύξηση της διάρκειας ζωής του κλιματιστικού,

2. Λιγότερες βλάβες με το πέρασμα των ετών,

3. Καλύτερη απόδοση του κλιματιστικού,

4. Εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων από τον μηνιαίο λογαριασμό σου,

5. Προστασία του περιβάλλοντος,

6. Βελτίωση της ποιότητας του αέρα και των συνθηκών μέσα στο χώρο σου

Όλα τα παραπάνω αποτελούν σημαντικούς λόγους για τους οποίους κάποιος θα πρέπει να προβεί σε συντήρηση του κλιματιστικού του ανά τακτικά χρονικά διαστήματα από έναν εξειδικευμένο επαγγελματία, ο οποίος είναι γνώστης του αντικειμένου και πέρα από τα χρήματα που θα σου εξοικονομήσει θα σε γλιτώσει και από πιθανές βλάβες αν προσπαθούσες να το συντηρήσεις μόνος σου.

Τί θα γίνει ωστόσο αν κάποιος αμελήσει τη συντήρηση του κλιματιστικού του; Ποια είναι τα προβλήματα που θα προκύψουν αν κάποιος έχει να συντηρήσει το κλιματιστικό του για πολύ καιρό, ενώ παράλληλα συνεχίζει να το χρησιμοποιεί με αμείωτους ρυθμούς;

1. Αύξηση του μηνιαίου λογαριασμού ρεύματος, καθώς μελέτες δείχνουν πως ένα κακά συντηρημένο κλιματιστικό καταναλώνει πολύ περισσότερο ρεύμα σε σύγκριση με κάποιο που συντηρείται τακτικά.

2. Μείωση της απόδοσης του κλιματιστικού και ως συνέπεια λιγότερα χρόνια ζωής για τη συσκευή σου.

3. Κακή ποιότητα αέρα, καθώς στην ατμόσφαιρα θα υπάρχουν βλαβερά μικροσωματίδια και σκόνη από το κακά συντηρημένο κλιματιστικό σου.

4. Πιθανότητα ανάπτυξης επικίνδυνων ιών για τον άνθρωπο.

5. Ανάπτυξη μεγάλων επιπέδων θορύβου που προκύπτουν από την κακή συντήρηση της συσκευής σου.

Τι περιλαμβάνει όμως μια ολοκληρωμένη συντήρηση ενός κλιματιστικού;

  • Γενικός έλεγχος λειτουργίας (εσωτερικής-εξωτερικής μονάδας)
  • Σχολαστικός έλεγχος και καταγραφή θερμοκρασίας περιβάλλοντος
  • Σχολαστικός έλεγχος και καταγραφή θερμοκρασίας εξόδου
  • Σχολαστικός έλεγχος ανεμιστήρα – φτερωτή
  • Σχολαστικός έλεγχος και καταγραφή πιέσεων μηχανήματος
  • Σχολαστικός έλεγχος συνδέσεων & καλωδιώσεων (παροχής & εντολών)
  • Σχολαστικός έλεγχος για τυχόν διαρροή ψυκτικού υγρού
  • Ενδελεχής καθαρισμός των φίλτρων αέρα και των περσίδων
  • Ενδελεχής καθαρισμός στοιχείων εσωτερικής μονάδας με χρήση αντιμυκητοκτόνων φαρμάκων
  • Ενδελεχής καθαρισμός των στοιχείων εξωτερικής μονάδας
  • Ενδελεχής καθαρισμός της λεκάνης συλλογής υδάτων
  • Ενδελεχής καθαρισμός των ανεμιστήρων έσω-έξω μονάδων
  • Ενδελεχής καθαρισμός και των 2 ενναλακτών
  • Ενδελεχής καθαρισμός φτερωτών και καλύμματος των ανεμιστήρων

Οι χρονικές περίοδοι για τη συντήρηση του κλιματιστικού διαφέρουν από κλιματιστικό σε κλιματιστικό. Η περίοδος χρήσης και η παλαιότητα είναι οι κύριοι παράγοντες που καθορίζουν το πότε απαιτείται συντήρηση. Συνίσταται πάντως η συντήρηση των κλιματιστικών να πραγματοποιείται τουλάχιστον 2 φορές μέσα στο χρόνο, μία πριν και μία μετά από την περίοδο χρήσης της συσκευής για την εξασφάλιση της καλύτερης λειτουργίας αυτής. Ωστόσο επειδή η καλοκαιρινή περίοδος είναι προ των πυλών και επειδή οι ζέστες έπιασαν για τα καλά ήρθε η ώρα να κοιτάξεις με μεγαλύτερη προσοχή το κλιματιστικό σου ώστε να είσαι σίγουρος πως θα λειτουργεί άψογα και θα αντέξει στις υψηλές θερμοκρασίες.

Οι εξειδικευμένοι ψυκτικοί της εταιρείας μας μπορούν να αναλάβουν για σένα τη σωστή συντήρηση του κλιματιστικού και όχι μόνο. Δραστηριοποιούμενοι επί συναπτά έτη στο χώρο της θέρμανσης και του κλιματισμού είμαστε σε θέση να σου παρέχουμε χρήσιμες συμβουλές για τη σωστή χρήση του κλιματιστικού, ώστε εξασφαλίσει περισσότερα χρόνια ζωής. Η εταιρεία Χαριζόπουλος αναλαμβάνει με τους έμπειρους ψυκτικούς της τόσο τη συντήρηση του κλιματιστικού όσο και την εγκατάσταση νέου κλιματιστικού. Δραστηριοποιούμαστε με έδρα το Χαλάνδρι σε όλα τα Βόρεια Προάστια. Είμαστε δίπλα σου για κάθε υδραυλική βλάβη που αντιμετωπίζεις. Για το λόγο αυτό σου προτείνουμε επισκεφτείς το κατάστημά μας στην Εθνικής Αντιστάσεως 19, στο Χαλάνδρι, ώστε να σου δώσουμε τη βέλτιστη λύση προσαρμοσμένη αποκλειστικά στις δικές σου ανάγκες γρήγορα και αξιόπιστα και πάντα με γνώμονα εσένα. Στο κατάστημά μας θα βρεις ακόμα μεγάλη ποικιλία σε υδραυλικά είδη, υδραυλικά υλικά, είδη μπάνιου, ηλιακούς θερμοσίφωνες και εργαλεία σε ασυναγώνιστες τιμές.

Λάβε οδηγίες προς το κατάστημα