Πώς να αλλάξω σε 5 βήματα την παλιά μπαταρία μπάνιου;

Μπαταρία μπάνιου

Μία από τις πιο συνήθεις υδραυλικές βλάβες που ένα νοικοκυριό μπορεί να αντιμετωπίσει είναι η μπαταρία μπάνιου που χρειάζεται αλλαγή. Η εταιρεία Χαριζόπουλος διαθέτοντας πολλών χρόνων εμπειρία στον τομέα των υδραυλικών σου δείχνει στο παρόν άρθρο με απλά και κατανοητά βήματα πώς να αλλάξεις μόνος σου την παλιά μπαταρία.

1. Κλείσε την παροχή νερού

Πριν ξεκινήσεις οποιαδήποτε εργασία, πρέπει να κλείσεις τον γενικό διακόπτη νερού της οικίας ή του καταστήματος ή τον τοπικό διακόπτη νερού που βρίσκεται μέσα στο μπάνιο. Ύστερα δοκιμάζουμε πάντα και ελέγχουμε αν όντως έχει σταματήσει η παροχή νερού.

2. Ξεβίδωσε την μπαταρία μπάνιου από τους σωλήνες

Η μπαταρία μπάνιου είναι συνδεδεμένη σε δύο σημεία, ένα σημείο είναι ο σωλήνας του κρύου νερού και ένα σημείο είναι ο σωλήνας του ζεστού νερού. Με μια πένσα ή ένα υδραυλικό κλειδί ξεβίδωσε την μπαταρία από τα δύο σημεία χαλαρώνοντας τα παξιμάδια ή τους δακτυλίους συγκράτησης.

3. Ξεβίδωσε το σπιράλ

Στην μπαταρία μπάνιου είναι συνδεδεμένο και το σπιράλ. Με το χέρι ξεβίδωσέ το, ώστε να απομονώσεις πλήρως την μπαταρία.

4. Τοποθέτησε τη νέα μπαταρία μπάνιου

Αγόρασε τη νέα μπαταρία από ένα κατάστημα υδραυλικών ειδών. Στη συσκευασία της νέας μπαταρίας μπάνιου υπάρχουν μαζί με την μπαταρία μπάνιου δύο ροδέλες. Αυτές τοποθετούνται στα στόμια του ζεστού και του κρύου νερού της μπαταρίας μπάνιου αντίστοιχα. Με αυτό τον τρόπο θα επιτύχουμε καλύτερη σύσφιξη και στεγανοποίηση. Υπάρχει περίπτωση τα στόμια κρύου και ζεστού νερού της μπαταρίας μπάνιου να μην εφαρμόζουν ακριβώς με τις απολήξεις των σωλήνων κρύου και ζεστού νερού στον τοίχο μας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αφαιρούμε τις ροζέτες από τον τοίχο. Με ένα υδραυλικό κλειδί περιστρέφουμε λίγο τα υδραυλικά εξαρτήματα που ονομάζονται γόνατα, μέχρι να ταιριάξει καλά η νέα μπαταρία. Φέρε την μπαταρία μπάνιου στην ίδια ευθεία με τις απολήξεις των σωλήνων κρύου και ζεστού νερού. Σύνδεσε τη νέα μπαταρία βιδώνοντας στα δύο σημεία σύνδεσης πρώτα με το χέρι και μετά με το υδραυλικό κλειδί. Η εταιρεία Χαριζόπουλος σε συμβουλεύει να χρησιμοποιήσεις τεφλόν καθώς βιδώνεις τη μπαταρία μπάνιου για να μην προκληθούν διαρροές. Αφού η μπαταρία μπάνιου στερεωθεί, σφίξε με το υδραυλικό κλειδί αριστερόστροφα και τα δύο σημεία σύνδεσης. Πρόσεξε μην σφίξεις υπερβολικά πολύ.

5. Σύνδεσε το σπιράλ τηλεφώνου

Το τελευταίο βήμα είναι να συνδέσεις το σπιράλ τηλεφώνου στην καινούργια μπαταρία και ύστερα να ανοίξεις την παροχή νερού.

Η παραπάνω διαδικασία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αλλάξεις την μπαταρία ντους ή την μπαταρία κουζίνας. Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε με τα παραπάνω βήματα να αντικαταστήσεις την μπαταρία μπάνιου. Αν παρολαυτά δεν καταφέρεις να αντικαταστήσεις μόνος σου την μπαταρία μπάνιου θα σου προτείναμε να επισκεφτείς το κεντρικό μας κατάστημα στο Χαλάνδρι και οι έμπειροι υδραυλικοί μας θα ενεργήσουν άμεσα ώστε να αντικαταστήσουν την μπαταρία μπάνιου. Η εταιρεία Χαριζόπουλος δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στον τομέα των υδραυλικών, ενώ στο κατάστημά μας στο Χαλάνδρι μπορείς να βρεις μεγάλη ποικιλία σε υδραυλικά είδη, υδραυλικά υλικά και υδραυλικά εξαρτήματα. Εμπορευόμαστε μπαταρίες μπάνιου, μπαταρίες κουζίνας, μπαταρίες ντους, τηλέφωνα μπάνιου, σπιράλ, εξαρτήματα μπάνιου, εργαλεία, καθώς και είδη υγιεινής. Σε εμάς θα βρεις τις ποιοτικές μπαταρίες μπάνιου FIORE, ώστε να πραγματοποιήσεις την ανακαίνιση μπάνιου με τα καλύτερα υλικά της αγοράς. Επίλεξε λοιπόν να απευθυνθείς σε εμάς ώστε να αντικαταστήσουμε άμεσα και οικονομικά την παλιά μπαταρία.

Λάβε οδηγίες προς το κατάστημα