Πώς να κάνω εξαέρωση στα σώματα καλοριφέρ;

Εξαέρωση Καλοριφέρ

Σκοπός του συγκεκριμένου άρθρου είναι να σου μεταφέρουμε με όσο πιο απλό και κατανοητό τρόπο τη διαδικασία με την οποία θα κάνεις από μόνος σου εξαέρωση στα σώματα καλοριφέρ του σπιτιού ή του επαγγελματικού σου χώρου. Η εταιρεία Χαριζόπουλος έχει εξειδίκευση στον τομέα της θέρμανσης. Με έδρα το Χαλάνδρι και πολλούς πελάτες στα Βόρεια Προάστια έχουμε πολλές φορές κληθεί να εγκαταστήσουμε σώματα καλοριφέρ σε μονοκατοικίες και πολυκατοικίες. Το βασικό ερώτημα που καλούμαστε συχνά να απαντήσουμε είναι σχετικά με την εξαέρωση των σωμάτων καλοριφέρ και το πως μπορεί να γίνει αυτή.

Καταρχάς πως μπορείς να αναγνωρίσεις ότι τα σώματα καλοριφέρ χρειάζονται εξαέρωση; Χαρακτηριστικές ενδείξεις αποτελούν οι παρακάτω:

  • Tα καλοριφέρ είναι κρύα στο πάνω μέρος με αποτέλεσμα να μη ζεσταίνουν το χώρο σου.
  • Ακούς ενοχλητικούς θορύβους από τα σώματα κάθε φορά που ενεργοποιείς τη θέρμανση.

Πρακτικά λοιπόν τι συμβαίνει με τα σώματα καλοριφέρ; Εγκλωβίζεται μέσα σε αυτά αέρας υπό τη μορφή υγρασίας/φυσαλίδων, οι οποίες «τρίβονται» μεταξύ τους δημιουργώντας τον ενοχλητικό θόρυβο από τα σώματα καλοριφέρ.

Σωστά φαντάστηκες. Τα σώματα καλοριφέρ σου χρειάζονται εξαέρωση. Δεν πρέπει να σε πιάνει όμως πανικός και απελπισία. Σου έχουμε απλά τα βήματα που απαιτούνται για να πραγματοποιήσεις την εξαέρωση μόνος σου. Με αυτό τον τρόπο θα εκτονωθεί ο παγιδευμένος αέρας και το περίσσιο νερό από τα σώματα καλοριφέρ. Ξεκινάμε λοιπόν:

Bήμα 1:

Θα χρειαστείς καταρχάς ένα κλειδί για εξαέρωση, ένα κατσαβίδι, ένα πανάκι και ένα μικρό δοχείο για το νερό.

Βήμα 2:

Με τη θέρμανση κλειστή και αφότου βεβαιωθείς ότι τα σώματα καλοριφέρ είναι κρύα, άνοιξε τη βαλβίδα εξαερισμού του καλοριφέρ με το κατσαβίδι ή το κλειδί για εξαέρωση, περιμένοντας να φύγει όλος ο αέρας από το σώμα και να ξεκινήσει να τρέχει το νερό. Προσπάθησε να έχεις κοντά σου το δοχείο, ώστε να συγκεντρωθεί εκεί το τρεχούμενο νερό. Επίσης σημαντική συμβουλή είναι να περιστρέψεις τη βαλβίδα με τέτοιο τρόπο ώστε η οπή της να κοιτάει προς το πάτωμα και να τρέξει προς την κατεύθυνση του κενού δοχείου το νερό. Η βαλβίδα εξαερισμού βρίσκεται συνήθως στο πάνω μέρος των σωμάτων καλοριφέρ είτε δεξιά ή αριστερά.

Βήμα 3:

Κλείσε τη βαλβίδα εξαερισμού του καλοριφέρ περιστρέφοντας προς την αντίθετη κατεύθυνση τη βαλβίδα εξαερισμού, σκούπισε με το πανάκι το νερό που έχει τρέξει και συνέχισε στο επόμενο σώμα καλοριφέρ.

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε, ώστε να προβείς στην εξαέρωση των σωμάτων καλοριφέρ μόνος σου. Η εξαέρωση στα σώματα καλοριφέρ θεωρείται μια απλή διαδικασία. Ωστόσο, στην περίπτωση που χρειαστείς την οποιαδήποτε βοήθεια θα χαρούμε να σου την προσφέρουμε.

Το κεντρικό μας κατάστημα βρίσκεται στο Χαλάνδρι και εξυπηρετούμε σπίτια και καταστήματα στα Βόρεια Προάστια για όλα τα ζητήματα θέρμανσης που αντιμετωπίζουν. Μάλιστα, δραστηριοποιούμαστε και στη λιανική πώληση σωμάτων καλοριφέρ, ειδών θέρμανσης και υδραυλικών ειδών έχοντας πάντα ως βασικό γνώμονα την ποιότητα και τις ανταγωνιστικές τιμές. Θα χαρούμε να σε εξυπηρετήσουμε.

Λάβε οδηγίες προς το κατάστημα