Απόφραξη υδρορροών – Τι να προσέξεις

Απόφραξη υδροροών από έναν υδραυλικό

Μια από τις συχνές εργασίες που αναλαμβάνει η εταιρεία Χαριζόπουλος είναι η απόφραξη υδρορροών. Έχοντας μεγάλη εμπειρία στον τομέα αυτό και διαθέτοντας εξειδικευμένους υδραυλικούς που αναλαμβάνουν τις εργασίες αυτές, θελήσαμε να επισημάνουμε τα σημεία που θεωρούμε ότι πρέπει να προσέξεις, ώστε να γίνει σωστά μια τέτοια εργασία. Πριν ξεκινήσουμε να αναφέρουμε στο τι πρέπει να προσέξεις, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η απόφραξη υδρορροών δεν είναι μια απλή εργασία που μπορεί να κάνει κάποιος μόνος του. Για το λόγο αυτό σου προτείνουμε να μας επισκεφτείς στο Χαλάνδρι, στα Βόρεια Προάστια, ώστε οι έμπειροι επαγγελματίες μας να αναλάβουν για σένα όλες τις απαραίτητες εργασίες.

Τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν από μια φραγμένη υδρορροή είναι πολλά για το σπίτι ή την επιχείρησή μας επιτρέποντας στο νερό να εισέλθει στο υπόγειο ή να δημιουργήσει υγρασία ή μούχλα σε διάφορα σημεία. Γι’ αυτό η απόφραξη υδρορροών είναι μια πολύ σημαντική εργασία που δεν πρέπει να αμελήσεις, διότι θα δημιουργήσει ανυπολόγιστες ζημιές.

Όταν η υδρορροή δεν μπορεί πλέον να στραγγίζει τα νερά, τότε απαιτείται να καλέσεις τους έμπειρους τεχνικούς της εταιρείας Χαριζόπουλος για να αποφράξουν τις σωληνώσεις των υδρορροών.

Από τι προκαλείται όμως το βούλωμα της υδρορροής και απαιτείται απόφραξη; Συνήθης αιτία αποτελούν συνήθως τα φυτά που έχουμε στην βεράντα ή το μπαλκόνι μας. Από τις γλάστρες με φυτά και λουλούδια, πέφτουν στο δάπεδο τα φύλλα από τα φυτά και τα χώματα από τις γλάστρες με αποτέλεσμα αυτά να καταλήγουν στο στόμιο (υποδοχή) της υδρορροής του μπαλκονιού ή της βεράντας. Μάλιστα, ποτίζοντας τα φυτά και καθαρίζοντας το χώρο της βεράντας ή του μπαλκονιού, με τα νερά που ρίχνουμε ή με τα βρόχινα νερά όλα τα στερεά υλικά οδηγούνται στην υποδοχή (στόμιο) της υδρορροής. Έτσι, όσα από τα στερεά υλικά καταφέρουν να περάσουν το προστατευτικό πλέγμα του στομίου θα συσσωρευτούν σταδιακά κατά μήκος του σωλήνα εμποδίζοντας τη ροή των υδάτων μέχρι που στο τέλος ο σωλήνας βουλώνει εντελώς (ολική φραγή) και χρειάζεται επειγόντως απόφραξη η υδρορροή μας.

Για να αποφευχθεί η απόφραξη των υδρορροών είναι απαραίτητο να καθαρίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα στόμια καθώς και όλες οι σωληνώσεις. Για παράδειγμα το σχολαστικό σκούπισμα της βεράντας ή του μπαλκονιού από φύλλα, χώματα και άλλα στερεά υλικά ειδικά πριν την βροχή συνεισφέρει στην αποφυγή πλημμύρας από βρόχινο νερό. Ιδιαίτερα τη φθινοπωρινή / χειμερινή  περίοδο η τήρηση της καθαριότητας με σκούπισμα θα πρέπει να είναι ακόμα πιο τακτική και επιμελής, διότι οι βροχές αποτελούν ακόμα πιο σύνηθες φαινόμενο. Μια ξαφνική καταιγίδα μπορεί να προκαλέσει ζημιές και πλημμύρα στο σπίτι ή τον επαγγελματικό σου χώρο.

Ωστόσο, σε περίπτωση που φράξει κάποια υδρορροή στον προσωπικό μας χώρο, θα πρέπει άμεσα να δράσουμε. Όπως αναφέραμε και πιο πριν, η απόφραξη υδρορροών δεν είναι κάτι απλό που μπορεί να κάνει κάποιος μόνος του. Αποτελεί μια πολύπλοκη εργασία που απαιτεί εξειδίκευση, γνώση, εμπειρία και τα απαραίτητα εργαλεία. Οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες της εταιρείας Χαριζόπουλος αρχικά θα καθαρίσουν ενδελεχώς το στόμιο της υδρορροής ώστε να μην περάσουν στερεά υλικά εσωτερικά και κατόπιν αφαιρώντας το προστατευτικό πλέγμα το στομίου της υδρορροής θα καθαρίσουν το εσωτερικό του σωλήνα της υδρορροής.

Με τα αποφρακτικά συνεργεία μας στα Βόρεια προάστια της Αθήνας και με το κεντρικό κατάστημά μας να βρίσκεται στο Χαλάνδρι διαθέτουμε έμπειρους τεχνικούς που θα αναλάβουν την απόφραξη των υδρορροών. Η εταιρεία Χαριζόπουλος διαθέτει τεχνογνωσία, κατάρτιση και έμπειρο προσωπικό που θα σε εξυπηρετήσει άμεσα και γρήγορα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις με φραγμένες υδρορροές.

Λάβε οδηγίες προς το κατάστημα