Συντήρηση καυστήρα – Τι πρέπει να γνωρίζεις

Καυστήρας

Μία από τις πιο συνηθισμένες εργασίες που αναλαμβάνει η εταιρεία Χαριζόπουλος είναι η συντήρηση καυστήρα. Mέσω της συντήρησης του συστήματος καυστήρα – λέβητα πετυχαίνουμε τόσο μεγιστοποίηση της απόδοσης του συστήματός μας όσο και εξοικονόμηση καυσίμων και κατ’ επέκταση χρημάτων. Σε περίπτωση που αμελούμε τη συντήρηση του καυστήρα, αυτός δουλεύει σε υψηλότερες θερμοκρασίες και έτσι αυξάνεται η καύση πετρελαίου κάτι το οποίο φυσικά δεν επιθυμούμε.

Η τακτική συντήρηση του καυστήρα εξασφαλίζει και αύξηση της αντοχής αυτού με την πάροδο του χρόνου. Αυτό σημαίνει ότι ελαχιστοποιούνται οι βλάβες που ενδέχεται να εμφανίσει με αποτέλεσμα να εξοικονομούμε και σε αυτή την περίπτωση χρήματα. Ένας κακά συντηρημένος καυστήρας έχει μεγαλύτερη ροπή σε βλάβες και ασφαλώς χειρότερη απόδοση.

Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί της εταιρείας μας έχοντας τεράστια εμπειρία στο χώρο της θέρμανσης επισημαίνουν παρακάτω τι πρέπει να προσέξεις στη συντήρηση του καυστήρα.

1. Καταρχάς, θα πρέπει να φροντίσεις για την έγκαιρη ετήσια συντήρηση του συστήματός σου. Η περίοδος συντήρησης του καυστήρα συνίσταται να ξεκινάει με το πέρας της χειμερινής περιόδου (Απρίλιο – Μάιο). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προστατεύεται ο λέβητας από διάβρωση, διότι οι διαβρωτικές επικαθήσεις απομακρύνονται έγκαιρα.

2. Επιπρόσθετα, είναι απαραίτητο ο καταναλωτής να ζητάει πάντα από τον εγκαταστάτη – συντηρητή καυστήρων που θα τον επισκεφθεί να επιδείξει το έντυπο της αδείας του. Έτσι, μειώνεται το ρίσκο να γίνει κακή συντήρηση του καυστήρα εξαιτίας της απουσίας τεχνογνωσίας από τον επαγγελματία που θα αναλάβει την εργασία.

3. Κάτι ακόμα που πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιώτες σχετικά με τη συντήρηση καυστήρα είναι ότι ο αδειούχος εγκαταστάτης και συντηρητής καυστήρων πρέπει μετά από κάθε συντήρηση να εκδίδει φύλλο ελέγχου καύσης και μετά από κάθε επίσκεψη στον καυστήρα να ενημερώνει το ημερολόγιο λεβητοστασίου για το είδος της παρέμβασης που πραγματοποιήθηκε στην εγκατάσταση.

4. Τέλος, σε περίπτωση που για τη συντήρηση του συγκροτήματος λέβητα – καυστήρα συνεργάζεστε με κάποια εταιρεία κοινοχρήστων, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ζητήσετε από τους υπεύθυνους της εταιρείας να σας στείλουν συντηρητή καυστήρων με άδεια για τη συντήρηση της εγκατάστασης σας, ο οποίος μάλιστα μετά το πέρας των εργασιών θα συμπληρώσει ειδικό φύλλο ελέγχου με τον αριθμό αδείας του και τα ακριβή στοιχεία του. Η συντήρηση του καυστήρα αποτελεί μια πολύπλοκη διαδικασία, η οποία απαιτεί εξειδίκευση και τεχνογνωσία. Για το λόγο αυτό σου προτείνουμε επισκεφτείς στα βόρεια προάστεια το κατάστημά μας στην Εθνικής Αντιστάσεως 19, στο Χαλάνδρι, ώστε να σου δώσουμε τη βέλτιστη λύση προσαρμοσμένη αποκλειστικά στις δικές σου ανάγκες γρήγορα και αξιόπιστα. Η εταιρεία μας έχοντας πολλά έτη εμπειρίας στον τομέα της θέρμανσης μπορεί να σου προσφέρει την πιο ασφαλή λύση για τη συντήρηση του συστήματός σου στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς.

Λάβε οδηγίες προς το κατάστημα