Εγκατάσταση κλιματιστικού – Τι πρέπει να γνωρίζεις

Εγκατάσταση κλιματιστικού: Ζευγάρι κάτω από το κλιματιστικό

Η σωστή τοποθέτηση ενός κλιματιστικού αποτελεί ιδιαίτερα κρίσιμη διαδικασία για τη βέλτιστη απόδοση της συσκευής και το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Η εταιρεία Χαριζόπουλος με χρόνια εμπειρίας στον τομέα του κλιματισμού προσπάθησε να συγκεντρώσει τους βασικούς παράγοντες που πρέπει να προσέξει κάποιος στην εγκατάσταση του κλιματιστικού του για να επιτύχει πολύ καλή απόδοση του αυτού, με ασφάλεια και εγγυημένα αποτελέσματα.

1. Επίλεξε το σωστό σημείο εγκατάστασης

Πολλοί καταναλωτές επιλέγουν τη θέση του κλιματιστικού με βάση αισθητικά κριτήρια με αποτέλεσμα να προβαίνουν σε ένα κρίσιμο λάθος που μπορεί να μειώσει την απόδοση της συσκευής τους. Η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού πρέπει να εγκατασταθεί αρκετά ψηλά στον τοίχο, ώστε να μη φυσάει ακριβώς εκεί που θα κάθεσαι ή θα κοιμάσαι. Για να αποφευχθούν σημαντικές απώλειες θερμότητας πρέπει να μη γίνει η τοποθέτηση του κλιματιστικού απέναντι από τα κουφώματα, αλλά πάνω από αυτά. Ταυτόχρονα, για τη σωστή τοποθέτηση του κλιματιστικού πρέπει να ληφθούν υπόψιν οι προδιαγραφές του κατασκευαστή σχετικά με το χώρο που έχει η εσωτερική μονάδα γύρω της. Μια θέση που προτιμάται συνήθως από τους ψυκτικούς της εταιρείας μας για την εγκατάσταση του κλιματιστικού, είναι ο τοίχος δίπλα στη μπαλκονόπορτα.

2. Δώσε μεγάλη προσοχή στην τοποθέτηση βάσης & σωληνώσεων

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στην τοποθέτηση της βάσης στήριξης για το κλιματιστικό σου. Σε περίπτωση που διέρχονται καλώδια και σωλήνες από τον τοίχο που σκοπεύεις να κάνεις την εγκατάσταση του κλιματιστικού, συνίσταται να το αποφύγεις για λόγους ασφαλείας. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που επιθυμείς να περάσεις από τον τοίχο τους σωλήνες για την εξωτερική μονάδα κλιματιστικού. Σου προτείνουμε να αποφύγεις την εγκατάσταση σε τοίχους που περνούν καλώδια, διότι το ρίσκο για βλάβη είναι ιδιαίτερα υψηλό.

3. Μόνωσε τους σωλήνες του κλιματιστικού

Πολύ σημαντικό βήμα, στο οποίο η εταιρεία Χαριζόπουλος δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην εγκατάσταση του κλιματιστικού είναι η ενδελεχής μόνωση των σωλήνων που συνδέει την εσωτερική με την εξωτερική μονάδα κλιματιστικού. Με αυτό τον τρόπο, θα πετύχεις το βέλτιστο αποτέλεσμα στην απόδοση της συσκευής. Επίσης, κρίσιμη θεωρείται η αφαίρεση του αέρα από τους σωλήνες, κάτι που αναλαμβάνουν οι εξειδικευμένοι τεχνικοί της εταιρείας μας.

4. Πρόσεξε την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας

Πολλοί επαγγελματίες του χώρου δε δίνουν ιδιαίτερη βάση στην εξωτερική μονάδα, μιας και δε βρίσκεται μέσα στο σπίτι. Ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως η τοποθέτησή της δε χρειάζεται προσοχή και πρέπει να αμεληθεί. Αποτελεί υψίστης σημασίας η εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας κλιματιστικού να πραγματοποιείται με τέτοιο τρόπο, ώστε να έχει χώρο να αερίζεται. Οι οδηγίες του κατασκευαστή πολλές φορές υποδεικνύουν τον προτεινόμενο χώρο που πρέπει να έχει η μονάδα.

5. Δοκιμή & έλεγχος στεγανότητας & λειτουργίας του κλιματιστικού

Κάτι που εφαρμόζουν οι εξειδικευμένοι τεχνικοί της εταιρείας Χαριζόπουλος είναι να γίνεται έλεγχος για τη σωστή λειτουργία του κλιματιστικού, μετά το πέρας της εγκατάστασής. Έτσι, ο ψυκτικός μπορεί να έχει ολοκληρωμένη εικόνα για την αποδοτικότητα και την απροβλημάτιστη λειτουργία του κλιματιστικού.

Οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες της εταιρείας μας μπορούν να αναλάβουν για σένα τη σωστή εγκατάσταση κλιματιστικού και όχι μόνο. Δραστηριοποιούμενοι επί συναπτά έτη στο χώρο της θέρμανσης και του κλιματισμού είμαστε σε θέση να σου παρέχουμε χρήσιμες συμβουλές για τη σωστή χρήση του κλιματιστικού, ώστε εξασφαλίσει περισσότερα χρόνια ζωής. Πέρα από την εγκατάσταση νέου κλιματιστικού, η εταιρεία Χαριζόπουλος αναλαμβάνει με τους έμπειρους ψυκτικούς της τη συντήρηση και την επισκευή αυτού. Είμαστε δίπλα σου κάθε βλάβη που αντιμετωπίζεις. Για το λόγο αυτό σου προτείνουμε επισκεφτείς στα βόρεια προάστεια το κατάστημά μας στην Εθνικής Αντιστάσεως 19, στο Χαλάνδρι, ώστε να σου δώσουμε τη βέλτιστη λύση προσαρμοσμένη αποκλειστικά στις δικές σου ανάγκες γρήγορα και αξιόπιστα και πάντα με γνώμονα εσένα.

Λάβε οδηγίες προς το κατάστημα