Φυσικό αέριο – Τι πρέπει να γνωρίζεις

Φυσικό αέριο

Όλο και περισσότεροι καταναλωτές επισκέπτονται την εταιρεία μας με την εξής ερώτηση: Αξίζει το φυσικό αέριο; Πριν ωστόσο απαντήσουμε στο ερώτημα για το ποια είναι τα πλεονεκτήματα του να προβεί κάποιος στην εγκατάσταση φυσικού αερίου, θα καταγράψουμε τα βασικά σημεία που πρέπει να γνωρίζει για αυτό.

Τι είναι το φυσικό αέριο;

Το φυσικό αέριο αποτελεί μια φυσική μορφή ενέργειας, το οποίο φτάνει στην οικία σου μέσω του εγκατεστημένου δικτύου, σε όλα τα σημεία που το χρειάζεσαι. Το φυσικό αέριο μπορεί να αντικαταστήσει το ηλεκτρικό ρεύμα και πετρέλαιο θέρμανσης στα παρακάτω:

  • Θέρμανση του χώρου σας με αυτόνομη ή κεντρική θέρμανση
  • Παραγωγή ζεστού νερού
  • Μαγείρεμα

Eίναι επικίνδυνο;

Πολλοί πελάτες μας έχουν την ανησυχία αν το φυσικό αέριο είναι ασφαλές για την οικία τους. Η τήρηση αυστηρών προδιαγραφών για την κατασκευή των δικτύων και εγκαταστάσεων του φυσικού αερίου, καθώς και οι τακτικοί έλεγχοι που διεξάγονται καθιστούν το φυσικό αέριο ιδιαίτερα ασφαλές.

Ποια είναι τα κύρια πλεονεκτήματά του φυσικού αερίου;

  • Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου είναι το γεγονός ότι ένα νοικοκυριό μπορεί να εξοικονομήσει αρκετά χρήματα σε σύγκριση με τη χρήση του πετρελαίου ή του ηλεκτρικού ρεύματος. Η εξοικονόμηση για μια μέση οικογένεια μπορεί να αγγίξει έως και το 50 %. Ωστόσο, για να προκύψει ένα ακριβές νούμερο στο ποσό εξοικονόμησης, πρέπει να ληφθούν υπόψιν ποικίλοι παράγοντες, όπως η κατανάλωση του εκάστοτε νοικοκυριού, η διαφορά στην τιμή φυσικού αερίου και πετρελαίου, οι συσκευές σας, καθώς και το κόστος εγκατάστασης.
  • Ένα ακόμα πλεονέκτημα του φυσικού αερίου είναι η ευκολία χρήσης αυτού. Δεν απαιτεί κάποιου είδους παραλαβή εκ μέρους σας, άρα αυτό συνεπάγεται ότι δεν έχετε αναμονή για την παραλαβή του, όπως συμβαίνει με το πετρέλαιο θέρμανσης. Δεν απαιτεί κάποια εγκατάσταση για την αποθήκευσή του και επίσης δεν έχει τη δυσάρεστη για πολλούς οσμή του πετρελαίου, ενώ δεν αφήνει υπολείμματα.
  • Είναι φιλικότατο στο περιβάλλον, διότι η καύση του παράγει μειωμένες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα. Έτσι με το φυσικό αέριο μπορεί κάποιος να συμβάλλει και στη μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Η επιλογή της κατάλληλης λύσης για την θέρμανση του χώρου σου ωστόσο αποτελεί μια πολύπλοκη διαδικασία, η οποία απαιτεί εξειδίκευση και τεχνογνωσία. Σκοπός αυτό του άρθρου ήταν να πάρει κάποιος μια βασική γνώση για το φυσικό αέριο και τα κύρια πλεονεκτήματά του. Για το λόγο αυτό σου προτείνουμε επισκεφτείς το κατάστημά μας στα βόρεια προάστεια στην Εθνικής Αντιστάσεως 19, στο Χαλάνδρι, ώστε να σου δώσουμε τη βέλτιστη λύση προσαρμοσμένη αποκλειστικά στις δικές σου ανάγκες γρήγορα και αξιόπιστα. Η εταιρεία μας έχοντας πολλά έτη εμπειρίας στον τομέα της θέρμανσης μπορεί να σου προσφέρει την πιο ασφαλή λύση για τη θέρμανση του χώρου σου.

Λάβε οδηγίες προς το κατάστημα