Συντήρηση κλιματιστικού – 5 λόγοι για να την κάνεις

Το κλιματιστικό στις μέρες μας χρησιμοποιείται τόσο για θέρμανση το χειμώνα όσο και για ψύξη το καλοκαίρι στο χώρο μας. Η χρήση της συσκευής όμως επί πολλές ώρες απαιτεί τακτική συντήρηση ώστε να αποδίδει μέγιστα όλο το χρόνο. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα τονίσουμε 5 λόγους για τους οποίους πρέπει να προβείς σε συντήρηση του κλιματιστικού σου.

  1. Το κλιματιστικό είναι μια συσκευή που συγκεντρώνει σκόνη, μικρόβια και βλαβερούς μικροοργανισμούς. Ειδικά η περίοδος που διανύουμε λόγω του κορονοϊού καθιστά ακόμα πιο επιτακτική τη συντήρηση του κλιματιστικού. Ο αέρας ανακυκλώνεται εξαιτίας του air condition με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η συντήρηση ώστε να προφυλαχθεί από βλαβερές ουσίες που μπορεί να υπάρχουν στην ατμόσφαιρα.
  2. Οι επαγγελματίες ψυκτικοί της εταιρείας Χαριζόπουλος συνιστούν να πραγματοποιείται η συντήρηση κλιματιστικού τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο πριν από τις περιόδους έντονης χρήσης, δηλαδή πριν το χειμώνα και πριν το καλοκαίρι. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η βέλτιστη απόδοση του κλιματιστικού σου και άρα εξοικονόμιση χρημάτων.
  3. Η επαγγελματική συντήρηση του κλιματιστικού έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση ζωής της συσκευής. Όπως και κάθε συσκευή έτσι και το κλιματιστικό πρέπει να συντηρείται τακτικά και σχολαστικά από εξειδικευμένους επαγγελματίες με γνώση και κατάρτιση. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουμε ότι το κλιματιστικό μας θα αντέξει περισσότερο στη φθορά του χρόνου.
  4. Η σωστή συντήρηση του κλιματιστικού έχει σαν αποτέλεσμα την απαλλαγή από ανεπιθύμητους και ενοχλητικούς θορύβους, οι οποίοι μπορεί να προξενούνται όταν η συσκευή μας δεν συντηρείται σωστά. Ένα air condition που δεν συντηρείται σωστά πολλές φορές κάνει θόρυβο με αποτέλεσμα να αποτελεί σημάδι ότι πρέπει να συντηρηθεί.
  5. Mε τη συντήρηση του κλιματιστικού πετυχαίνεις καλύτερη ποιότητα αέρα. Αυτό γίνεται μέσα από τον καθαρισμό των φίλτρων. Στα φίλτρα συσσωρεύεται σκόνη. Αν τα φίλτρα του κλιματιστικού δεν καθαρίζονται τακτικά και σωστά από έναν επαγγελματία ψυκτικό τότε ελλοχεύει ο κίνδυνος απελευθέρωσης δύσοσμου αέρα στο χώρο σου.

Μια ολοκληρωμένη συντήρηση κλιματιστικού από εξειδικευμένους επαγγελματίες πρέπει να περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

  • Καθαρισμός φίλτρων ή αντικατάσταση αυτών εάν κάτι τέτοιο απαιτηθεί
  • Καθαρισμός εσωτερικής μονάδας
  • Καθαρισμός εξωτερικής μονάδας
  • Καθαρισμός εξατμιστή
  • Καθαρισμός φτερωτών και καλύμματος των ανεμιστήρων
  • Έλεγχος για τυχόν διαρροές του ψυκτικού υγρού
  • Έλεγχος πληρότητας του ψυκτικού υγρού
  • Γενικότερος έλεγχος της λειτουργίας του κλιματιστικού

Οι επαγγελματίες τεχνικοί της εταιρείας Χαριζόπουλος έχουν μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία στη συντήρηση κλιματιστικών, καθώς έχουμε προβεί σε πολλές εργασίες συντήρησης στο Χαλάνδρι και στα Βόρεια Προάστια. Για το λόγο αυτό σου συνιστούμε να επισκεφτείς το φυσικό μας κατάστημα στο Χαλάνδρι, στην Εθνικής Αντιστάσεως 19 ώστε να σου δώσουμε την πιο ολοκληρωμένη λύση για τη συντήρηση του κλιματιστικού σου. Η εμπειρία μας σε συνδυασμό με την επαγγελματική μας κατάρτιση στον τομέα του κλιματισμού συνιστούν ιδανικούς λόγους για να μας αναθέσεις τη συντήρηση ή την εγκατάσταση του air condition. Σε εμάς θα βρεις ακόμα μεγάλη ποικιλία σε υδραυλικά είδηυδραυλικά εξαρτήματα, είδη είδη μπάνιουείδη θέρμανσηςεργαλεία και είδη κήπου. Μην χάνεις άσκοπα τον χρόνο σου. Είμαστε δίπλα σου κάθε στιγμή.

Λάβε οδηγίες προς το κατάστημα