Ερωτήσεις και Απαντήσεις για Ηλιακό Θερμοσίφωνα

Iliakos Thermosifonas

Στο σημερίνο ολοκαίνουργιο blog μας θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στις πιο συχνές ερωτήσεις που λαμβάνουμε αναφορικά με τον ηλιακό θερμοσίφωνα. Η εταιρεία μας με κεντρικό κατάστημά στο Χαλάνδρι στην Εθνικής Αντιστάσεως 19 διαθέτει πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία στον τομέα των ηλιακών συστημάτων και θα θέλαμε να βοηθήσουμε όσο γίνεται περισσότερο κόσμο να κατανοήσει τα οφέλη ενός ηλιακού θερμοσίφωνα και γιατί είναι εν τέλει απαραίτητος σε κάθε νοικοκυριό. Πάμε λοιπόν να απαντήσουμε στα πιο σύνηθη ερωτήματα που λαμβάνουμε από τους πελάτες μας.

  1. Με συμφέρει οικονομικά να επιλέξω ηλιακό θερμοσίφωνα;

H απάντηση είναι φυσικά ναι. Ας το ξαναγράψουμε με κεφαλαία ΝΑΙ για να είμαστε σίγουροι ότι το κατανοήσατε. Με τα δεδομένα ηλιοφάνειας της χώρας μας σε συνδυασμό με την αύξηση των τιμών στις τιμές του ηλεκτρικου ρεύματος το κόστος ενός ηλιακού θερμοσίφωνα αποσβένεται σε 4-5 έτη. Με δεδομένο ότι οι ηλιακοί θερμοσίφωνες Sonne ελληνικής παραγωγής τους οποίους εμπορεύεται το κατάστημά μας έχουν διάρκεια ζωής άνω των 15 χρόνων, το αρχικό κόστος επένδυσης επιστρέφεται τουλάχιστον φορές κατά το παραπάνω διάστημα.

2. Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες λειτουργούν μόνο το καλοκαίρι;

H απάντηση είναι όχι. Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες Sonne είναι σχεδιασμένοι να λειτουργούν με πολύ καλή απόδοση όλο το χρόνο ακόμα και κατά τη διάρκεια ημερών που η ηλιοφάνεια δεν είναι έντονη εξασφαλίζοντας στον καταναλωτή πάντα ζεστό δωρεάν νέρο για τις ανάγκες του.

3. Γιατί να επιλέξω τον ηλιακό θερμοσίφωνα Sonne;

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες Sonne είναι ελληνικής κατασκευής, πιστοποιημένοι με διεθνή πρότυπα. Η παραγωγική διαδικασία πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου στο σύγχρονο εργοστάσιο μας στο Σχηματάρι. Τα παρακάτω χαρακτηριστικά τους καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστικούς στον καταναλωτή:

Απεριόριστη διάρκεια ζωής
Μηδενική συντήρηση
Μοναδικοί για πόσιμο νερό
Μηδενικές απώλειες του ζεστού νερού
Κορυφαία απόδοση
Ασφάλεια από πάγο και άλατα
Τεχνολογικά καινοτόμοι
Έξυπνες Μηχανολογικές λύσεις
Πιστοποιημένα υλικά κατασκευής

4. Γιατί να προχωρήσω σε αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα;

Η εγκατάσταση ενός ηλιακού θερμοσίφωνου μας εξασφαλίζει δωρεάν ζεστό νερό χρήσης σχεδόν όλο το χρόνο κα όλες τις ώρες της ημέρας χωρίς να χρειαστεί να περιμένουμε το ζεστό νερό από τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα. Το γεγονός ότι εξοικονομούμε πολλά χρήματα μηνιαίως από το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος αποτελεί σαφώς σημαντικό πλεονέκτημα. Σημαντικό επίσης να σκεφτούμε ότι συμβάλλουμε στη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και συνεπώς στην μείωση των εκπομπών ρύπων, άρα στην προστασία του περιβάλλοντος.

5. Πότε ακριβώς θα κάνω απόσβεση του κόστους του ηλιακού θερμοσίφωνα;

H ερώτηση αυτή είναι σχετική και δεν μπορεί να καθοριστεί με ακρίβεια. Ο ακριβής προσδιορισμός του χρόνου απόσβεσης του κόστους από την εγκατάσταση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα εξαρτάται από διάφορους επιμέρους παράγοντες όπως το αρχικό κόστος κτήσης του ηλιακού θερμοσίφωνα, τον αριθμό των χρηστών, τον τρόπο χρήσης, τα χαρακτηριστικά ηλιοφάνειας της περιοχής, το πόσο τακτική συντήρηση γίνεται στον ηλιακό κ.α.. Σε γενικές γραμμές ο μέσος χρόνος απόσβεσης της δαπάνης για μια κατοικία τετραμελούς οικογένειας υπολογίζεται στην Ελλάδα σε 3 έως 4 χρόνια.

6. Γιατί είναι απαραίτητη η συντήρηση του ηλιακού θερμοσίφωνα;

Η συντήρηση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα, όπως εξάλλου όλων των συσκευών και μηχανών, είναι επιτακτκική, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η καλή λειτουργία και η μακροχρόνια απόδοσή του. Κάνοντας συντήρηση στον ηλιακό θερμοσίφωνα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, βοηθάμε το σύστημά μας να “αντέξει” στην πάροδο του χρόνου και να μας δίνει τις υπηρεσίες του για περισσότερα χρόνια και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Επίσης πολύ σημαντικό όμως ότι καθαρίζει το νερό που χρησιμοποιούμε από τα άλατα, τα βακτήρια και τους λοιπούς βλαβερούς μικροοργανισμούς που δημιουργούνται μέσα στον κάδο από το νερό του δικτύου. Τα οφέλη είναι επομένως είναι: Οικονομία: καθώς επιμηκύνουμε τη διάρκεια ζωής του προϊόντος και μάλιστα ακόμα πιο αποδοτικά, 2.Υγεία: το ζεστό νερό του μπάνιου και της κουζίνας είναι καθαρό από άλατα, μικρόβια και σκουριές.

7. Kάθε πότε πρέπει να κάνω συντήρηση στον ηλιακό μου θερμοσίφωνα;

H εταιρεία Χαριζόπουλος με έδρα το Χαλάνδρι συνιστά η πρώτη συντήρηση του ηλιακού θερμοσίφωνα να γίνει στο τέλος του δεύτερου έτους λειτουργίας του και έπειτα κάθε 2 χρόνια. Κάνοντας το service, οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες μας ελέγχουν τη λειτουργία του συστήματος, την αντιψυκτική ικανότητα του θερμικού φορέα στο κλειστό κύκλωμα της συσκευής, ενώ αλλάζουν το ανόδιο που περιέχει το μπόιλερ όπως και την αντίστατη αν κάτι τέτοιο απαιτείται. Τέλος καθαρίζουν το μπόιλερ από τα άλατα που έχουν επικαθήσει σε αυτό δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για καθαρό και ποιοτικό νερό.

8. Αν λείψω πολύ καιρό από το σπίτι τι πρέπει να κάνω;

Σε περίπτωση μακροχρόνιας απουσίας από το σπίτι και επομένως μη χρήσης του ηλιακού θερμοσίφωνα σας προτείνουμε να καλύψετε τους συλλέκτες του ηλιακού θερμοσίφωνα. Η καλύτερη πρόταση που μπορούμε να σας κάνουμε είναι το ειδικό προστατευτικό κάλυμμα για τον ηλιακό θερμοσίφωνα που μπορεί να σας προμηθεύσει η εταιρία μας. Σε περίπτωση που δεν έχει σκεπαστεί η επιφάνεια των συλλεκτών (ειδικά κατά τους θερινούς μήνες) τότε με την επιστροφή σας θα χρειαστεί εξαερισμός του κλειστού κυκλώματος και συμπλήρωμα με θερμικό υγρό.

9. Μπορώ να τοποθετήσω ηλιακό θερμοσίφωνα σε κεραμοσκεπή;

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες Sonne που εμπορευόμαστε διαθέτουν ειδικές βάσεις στήριξης για κεραμοσκεπή. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει μια εκ των κεκλιμένων επιφανειών της κεραμοσκεπής σε σωστό προσανατολισμό για τη μέγιστη λειτουργία και απόδοση του ηλιακού θερμοσίφωνα.

10. Από τι μας προστατεύει το ανόδιο;

Το ανόδιο είναι μια ράβδος μαγνησίου και στην πραγματικότητα αποτελεί την καθοδική προστασία του συστήματος από ηλεκτρόλυση. Είναι μία μέθοδος προστασίας για τη διάβρωση των μετάλλων τα οποία έρχονται σε επαφή με διαβρωτικά υλικά όπως είναι και το νερό. Η καθοδική προστασία επιτυγχάνεται με την προσθήκη κατάλληλου υλικού, του ανοδίου, το οποίο διαβρώνεται στην θέση των προστατευομένων μετάλλων.

Ελπίζουμε απαντώτας στις παραπάνω ερωτήσεις να σας βοηθήσαμε να κατανοήσετε τη σημασία που έχει η εγκατάσταση του ηλιακού θερμοσίφωνα για κάθε νοικοκυριό. Oι εξειδικευμένοι επαγγελματίες μας μπορούν να αναλάβουν για σένα την τοποθέτηση και την εγκατάσταση του ηλιακού θερμοσίφωνα. Οι τεχνικοί μας διαθέτουν πολυετή εμπειρία στην εγκατάσταση και σύνδεση ηλιακού θερμοσίφωνα και είναι έτοιμοι σε καθημερινή βάση, να αναλάβουν την εργασία που χρειάζεσαι, στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς.

Σε εμάς θα βρεις ακόμα μεγάλη ποικιλία σε υδραυλικά είδη, υδραυλικά υλικά, είδη θέρμανσης, είδη υγιεινής, εργαλεία, εξαρτήματα μπάνιου, μπαταρίες μπάνιου και είδη κήπου. Βρισκόμαστε δίπλα στον πελάτη για κάθε υδραυλική βλάβη που θα αντιμετωπίσει με γνώμονα τις δικές σου ανάγκες.

Λάβε οδηγίες προς το κατάστημα